Aylık 961 TL taksitle dar ve orta gelirliler için inşasına başlanan TOKİ Silivri konut projesine başvurular 18 Haziran tarihinde başlıyor.


İnşasına başlanan TOKİ Silivri projesi için başvuru tarihleri de belli oldu. Aylık 961 TL ödeyerek ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için başvuru detaylarını TOKİ Başkanı Ergün Turan verdi. İstanbul Silivri 1.356 yeni konut başvuru tarihi, şartları ve tüm detayları belli oldu.

Başvuru Tarihi 18 Haziran

İki etapta yer alan 1356 konut için başvuru tarihi için 18 Haziran gösterilirken, kura tarihi için 11-12 Temmuz işaret edildi. Dar ve orta gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olabileceğini belirten TOKİ Bakanı Ergün Turan, 198 bin TL’den başlayan konut fiyatlarında taksitlerin en uygun olanı 961 TL'den başlayacağını ifade etti. İstanbul Silivri'deki konutların 934 tanesi alt gelir grubu ve 422 tanesi orta gelirli gruba yönelik olacak. Orta ve alt gelirli grupta yer alan ve başvuruda bulunacaklardan daha önce hiç konut sahibi olmamış olmaları gerekecek.



Başvuru Yapmak İçin Hangi Şartlar Lazım ?

Konut sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar TOKİ Silivri konut projesine başvuruları 18-29 Haziran 2018 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin İstanbul ’daki bütün şubelerine yapılabilecek. Başvuru şartları ise şöyle:

- T.C. vatandaşı olmak.

- Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak.
- Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olmak.
- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olmak.
- Bir hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapmak.