İlk kez Siltaş Marina’da hayata geçirilecek özel konsept yaşama ekstra konfor, kolaylık ve keyif katacak


İnsan odaklı ve kente değer katan projeler inşa eden Siltaş Yapı, ilk kez yeni projesi Siltaş Marina’da hayata geçireceği “LifeX Konsepti’’ ile standart sosyal donatılardan farklı olarak yaşama ekstra konfor, kolaylık ve keyif katacak özellikler sunuyor. Pendik marinanın karşısında konumlanan ve panoramik deniz manzarası ile dikkat çeken “adalara karşı, bulutlara komşu” Siltaş Marina’da uygulanacak LifeX Konsepti içinde; misafir süiti, kreş, müzik odası, cep sineması, cafe-kütüphane ve e-şarj istasyonu öne çıkıyor. İnsana ve doğaya dost bir proje olarak akıllı ev altyapısıyla tasarlanan Siltaş Marina, bu özel konsept sayesinde bir evden öte komple bir yaşam alanına kapı açıyor.

İş dünyasındaki 40 yıllık köklü geçmişinin üzerine 2011 yılından itibaren inşaat sektörüne yoğunlaşarak yeni nesil konut projeleri ve iş merkezlerine imza atan Siltaş Yapı, Pendik’in sahil şeridinde marinanın karşısında konumlanan yeni projesi Siltaş Marina’da ilk kez hayata geçireceği “LifeX Konsepti’’ ile dikkat çekiyor. Sadece bir ev değil, komple bir yaşam alanı vadeden Siltaş Yapı, LifeX Konsepti’ni gelecek tüm projelerinde bölgenin ihtiyaçları ve beklentiler doğrultusunda daha da zenginleştirerek uygulamayı planlıyor. Lokasyon avantajı ve kapanmayacak panoramik deniz manzarası ile öne çıkan “adalara karşı, bulutlara komşu” Siltaş Marina, bu özel konseptle standart sosyal donatılardan farklı olarak yaşama ekstra konfor, kolaylık ve keyif katmaya hazırlanıyor.

Beş yıldızlı otel konforunda misafir süiti

LifeX Konsepti hakkında bilgi veren Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, bu konsept içinde en çok ilgi gören sosyal donatılardan birinin proje sakinlerinin evlerine gelen misafirlerini beş yıldızlı otel konforunda ağırlayabilecekleri misafir süiti olduğunu belirtti. Yaşam alışkanlıklarının değiştiği ve dairelerin küçüldüğü büyük şehirlerde kalabalık misafirlerimizi rahat ettirmek konusunda sıkıntı yaşanabildiğine dikkat çeken Murat Özdemir, “Siltaş Marina’lılar önceden rezervasyon yaptırarak sevdiklerinin projenin ortak alanı içinde yer alan deniz ve adalar manzaralı lüks misafir süitinde konaklamalarını sağlayabilecekler” dedi.

Kreş, müzik odası, cep sineması

Projelerini planlarken kendi hayatlarında eksik gördükleri ve ihtiyaç hissettikleri unsurları göz önüne alarak hareket ettiklerini ifade eden Özdemir, “Bu doğrultuda, LifeX konseptimiz içinde ebeveynlerin çocuklarını güvenle emanet edebileceği bir kreş tasarladık. Yüksek ses yalıtımı sayesinde çevreye rahatsızlık vermeden enstrüman çalınabilecek ve müzik eğitimi alınabilecek müzik odamız bulunuyor. Proje sakinlerinin aileleri ve arkadaşlarıyla geniş ekranda film ve maç izleyebilecekleri ya da konsolda oyun oynayabilecekleri cep sineması da kurguladık” diye konuştu.

e-şarj istasyonlu akıllı proje

Siltaş Marina’yı insana ve doğaya dost bir proje olarak akıllı ev altyapısıyla tasarladıklarını belirten Özdemir, sözlerine şöyle devam etti; “Elektrikli araçlara yönelik talebin Türkiye’de de giderek artıyor olması nedeniyle projemizde e-şarj istasyonuna yer verdik. Ayrıca klasik bir kafe yerine kitap ve kahve keyfini bir arada sunan cafe-kütüphane, dört mevsim yüzme imkanı bulunan yüzme havuzu, fitness salonu ve saunamız da mevcut. Projemiz, yürüyüş ve bisiklet parkuru, çocuk parkı ve basketbol sahasının yanı sıra temel ihtiyaçlara cevap vermesi hedeflenen ticari üniteleri de bünyesinde barındırıyor.”

Ambulansın girebildiği otopark

Siltaş Marina’da başta çocuklar olmak üzere proje sakinlerinin rahatı ve güvenliği için site içi araç trafiğine izin vermeyen ve ambulansın girebildiği kapalı otopark planlandıklarını söyleyen Özdemir, bloklarda sedye taşınabilen asansörler de yer aldığını bildirdi.

7 blok yerine 2 blok

Bir kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirdikleri Siltaş Marina’da yıkılan 7 blok yerine sadece 2 blok inşa ettiklerini vurgulayan Özdemir, “Projemiz 20 katlı iki blokta 2+1’den 4+1’e kadar çeşitli büyüklük ve özellikte 200 konut, 4 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Yüzde 70’ini sosyal donatı ve yeşil alana ayırdığımız Siltaş Marina, yüksek ağaçlarla ferahlık hissi oluşturan peyzaj düzenlemesinin yanı sıra özel mimari tasarımı sayesinde tamamı deniz gören daireleriyle de dikkat çekiyor. Adalar manzaralı balkonları ve terasları ile doyulmaz seyir keyfi sunuyor” şeklinde konuştu.

Kara, deniz, hava yolu ve raylı sistemin kesişim noktasında…

Siltaş Marina’nın kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi pek çok farklı ulaşım alternatifinin kesişim noktasında yer aldığını anlatan Özdemir; “Projemiz Pendik sahile 1,5 dakika, Pendik Marina’ya 2 dakika, metroya 3 dakika, yüksek hızlı trene ve İDO Pendik Terminali’ne 5 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 13 dakika ve üçüncü köprü bağlantı yoluna 17 dakika mesafede yer alıyor. Deniz taksi ve deniz otobüsüyle ulaşım imkanı sayesinde zamandan tasarruf sağlayan projemiz, teknesi ve yatı olanlar için de eşine az rastlanır bir konfor sunuyor. Yakın zamanda teknoloji ve inovasyon konusunda Türkiye’nin Silikon Vadisi olmaya hazırlanan Teknopark’a 15 dakika mesafede bulunan Siltaş Marina; birçok AVM, eğitim kurumu, kamu kurumu ve hastanenin yanı başında yer alıyor” diyerek sözlerini tamamladı.