81 ilde, 258 ilçede ve 1255 mahallede yapılan çalışmalarla hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi 2020 Nisan Ayı raporuna göre açıklandı





Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Nisan ayında bir önceki aya göre %1.45 geçen yılın aynı dönemine göre ise %11.42 oranında nominal artış göstermiştir.





Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi, Nisan ayında bir önceki aya göre %1.39 , geçen yılın aynı dönemine göre ise %12.06 oranında nominal artış göstermiştir.





Nisan ayında Erzincan’da metrekare başına konut satış fiyatları %2.50 oranında nominal artış göstermiş ve Erzincan satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir olurken aynı dönem içerisinde Amasya’da metrekare başına konut satış fiyatları %0.74 oranında nominal azalmış ve Amasya satış fiyatlarının en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.





Nisan ayında Tokat’ta metrekare başına konut kira değerleri %2.42 oranında nominal artış göstermiş ve Tokat kiraların en çok yükseldiği şehir olurken aynı dönem içerisinde Osmaniye’de metrekare başına konut kira değerleri %1.80 oranında nominal azalmış ve Osmaniye kiraların en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.