Gayrimenkul sektörünün yenilikçi firmalarından AHK İmar Planlama ve Gayrimenkul İnşaat A. Ş.,  ses getiren ve kazandıran projeleriyle müşteri portföyünü sürekli geliştiren bir firma. AHK, Adana Sarıçam, Bursa Gürsu ve İzmir Torbalı Arsa Yatırım Projelerinden sonra, İstanbul’un geleceği için en önemli projelerden biri olarak gösterilen Silivri Arsa Yatırım Projesi’yle sektöre ivme kazandırdı.





Döviz, altın, hisse senedi vb. yatırım enstrümanlarının özellikle son yıllarda yaşadığı dalgalanmalar yatırımcıyı kazançlı ve güvenli yatırımlara yönlendirdi. Bunun da etkisiyle ülkemizde en çok gelişen sektörlerden biri gayrimenkul sektörü oldu.  Özellikle, getirdikleri yeniliklerle yatırımcıya güven sağlayan firmalar sektörün en çok yükselen firmaları konumuna erişti. Bunlardan bir olan ve 11 yıl önce Ankara’da kurulan gayrimenkul yatırım danışmanlığı firması AHK, özellikle son 8 yıl içerisinde gerçekleştirdiği Arsa Yatırım Projeleri ile bu sektörde fark yaratan ve kendini ön plana çıkaran firma durumuna gelmesinin yanı sıra yatırımcının gözünde önemli bir prestij elde etti. Firma, geliştirdiği “Kâr Garantili Taahhüt Sistemi” sayesinde yatırımcıda güven oluşturarak devamlılık sağladı ve projelerinde hiçbir yatırımcıyı mutsuz etmemeyi başardı. Yurtdışı yatırımcılara ulaşarak portföyünü geliştiren AHK, toplam 2.200.000 m2 arsa satışı gerçekleştirdi.





Güvenceyle Kazandırmak





AHK, güven odaklı yatırımı satış stratejilerinin odağına koyarak başarılı olmuş bir firma. AHK, Kâr Garantili Taahhüt Sistemi ile yatırımcıya kâr edeceğini garantili olarak önceden imzaladığı bir sözleşmeyle sunuyor. Özellikle ekonomideki dalgalanmalar düşünüldüğünde, bu sistem, yatırımcıya sağladığı güven ve garanti sayesinde AHK’yı kazandıran gayrimenkul yatırımlarının tek adresi haline getiriyor.   





AHK’nın 11 yıl kadar kısa bir zamanda bu kadar hızlı büyümesinde, firmaya güvenen ve projelerini takip eden sadık bir yatırımcı portföyüne sahip olmasının payı oldukça büyük. Firma bu portföyü her yeni projesinde genişletmeyi başarıyor.





Firmanın yatırımcılara sunduğu son proje olan İstanbul Silivri Arsa Yatırım Projesi, özellikle konumuyla öne çıkıyor. Geleceğin İstanbul’u olarak gösterilen Silivri’de yer alan; İstanbul Havalimanı’na ve Kanal İstanbul’a yakınlığıyla değerini kısa zamanda katlamayı başaran projeye ilgi büyük. AHK’nın kısa, orta ve uzun vade için yatırımcılara verdiği garantili yüksek kâr oranları projeye ilgiyi oldukça artırmış durumda.





Ankara merkezli bir firma olarak yola çıkan AHK, bugün uluslararası çapta faaliyet gösteren bir firma konumunda. Bununla birlikte AHK, yurtdışı gelişimini Dubai’ye taşıyor. Halihazırda Ortadoğu’da büyük bir müşteri portföyü bulunan firma, Birleşik Arap Emirlikleri’nde kuracağı yeni gayrimenkul şirketiyle, Türkiye’de ses getiren projelerini pazarlayarak bu portföyü geliştirecek.





Gayrimenkul piyasalarının gelişebilmesi için AHK gibi özgün çözümler sunan ve yatırımcıya güvence sağlayan firmalar bugünkü piyasa koşulları için oldukça önemli. Çünkü yatırım riskini en aza indirmek, portföy getirisini korumak ve yatırımcıya önemli bir kazanç elde ettirmek prestijli gayrimenkul projelerinin artık olmazsa olmazı.