Özel sektörün en büyük gayrimenkul portföyüne sahip firması Sur Yapı, 08 – 10 Şubat tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleşecek “Evim Türkiye” Fuarı’na katılıyor.





Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen, üç gün sürecek fuarda Sur Yapı, Türkiye’den ev sahibi olmak isteyen Avrupa’daki vatandaşlarımızı İstanbul ve Antalya’daki 15 projesiyle tanıştırıyor. 





Sur Yapı, Fuarın hemen ardından Almanya çıkarmasına Köln kentinde devam ediyor. 11 Şubat – 9 Mart tarihleri arasında Köln City Center AVM’de kampanyalı konut, ofis ve dükkanlarını gurbetçi vatandaşlarımızla buluşturacak Sur Yapı, Köln’deki satış noktasıyla yurt dışındaki taleplere yerinde karşılık vermeye hazırlanıyor.





Türkiye gayrimenkul sektörünün öncü firması Sur Yapı, 08 – 10 Şubat tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yapılacak “Evim Türkiye” Fuarı’nda, İstanbul ve Antalya’daki toplam 15 projesini tanıtmaya hazırlanıyor. Çeyrek asırlık deneyimiyle Sur Şirketler Grubu çatısı altında endüstriyel tesisler, ofisler, alışveriş merkezleri, enerji santralleri ve markalı konut projeleri inşa eden Sur Yapı, “Evim Türkiye” Fuarı’yla yabancı ve Avrupalı vatandaşlarımıza Türkiye’den konut, ofis ve dükkan sahibi olma olanağı sunuyor.





İstanbul ve Antalya’dan toplam 15 projesini tanıtacak





Sur Yapı, “Evim Türkiye” Fuarı’na İstanbul’dan şu projeleriyle katılıyor:





Avrupa yakası; Kâğıthane’de Tempo City, Topkapı’da Topkapı Evleri, Ispartakule’de Bahçeyaka, Bahçekent’te Semt Bahçekent, Eyüp’te Axis İstanbul Ofis, Güneşli ’de Mirage Dükkan…





Anadolu yakası; Sancaktepe’de Lavender ve Muhit, Sultanbeyli’de İlkbahar ve Gölbahçe Evleri, Koşuyolu’nda Excellence, Ümraniye’de Exen İstanbul ve Şehir Konakları, Maltepe’de YeşilMavi… 





Antalya’da, Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyan, yatırım değeri 8 milyar TL olan ve 19 bin bağımsız bölümden oluşan Sur Yapı Antalya projesi de fuarda yer alıyor.





Ayrıca Tempo City, Semt Bahçekent ve Antalya Projeleri’nin de maketleri, fuardaki Sur Yapı standında sergileniyor. 





Döviz artışı, Avrupalı Türklere fırsat olacak 





Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle düzenlenen gayrimenkul fuarlarının ilki olma özelliğini taşıyan “Evim Türkiye” Fuarı’nda Türk gayrimenkul sektörünün geliştirdiği yüzlerce proje, cazip fiyatlarla alıcılarla buluşuyor. Fuara yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın yanı sıra yabancıların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 1,5 milyon Türk vatandaşının kolay ulaşım imkanları bulacağı Messe Düsseldorf’ta düzenlenen fuar, sıcak satış noktası olacak. Artan dövizle birlikte Avrupalı Türklerin konut, ofis ve dükkan alımı için bir fırsat sunulmuş olacak. 





Son 6 ayda gurbetçiler 500 konut, ofis ve dükkan satın aldı





Başta Almanya, Hollanda, İngiltere, Avusturya, Fransa, Danimarka ve Rusya olmak üzere 25 farklı ülkede yaşayan Avrupalı Türk vatandaşları, Sur Yapı projelerine yoğun ilgi gösteriyor.Son 6 ayda 500 konut, ofis ve dükkan alımı yapan Avrupalı Türkler, Sur Yapı’dan ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor. 





Antalya’ya mega gayrimenkul projesiyle yeni bir şehir kuruluyor 





Antalya’da geleceğe miras modern bir şehir kurma hedefiyle yolan çıkan Sur Yapı, 8 milyar TL’lik yatırımla Türkiye’nin mega gayrimenkul projesini hayata geçiriyor. Türkiye’nin incisi Antalya’ya yeni bir yaşam alanı sunan Sur Yapı, 1 milyon 300 bin metrekare alanıyla yeşil ve mavinin iç içe olduğu Antalya’nın özüne uygun modern bir şehir inşa ediyor. 19 bin bağımsız bölümden oluşan projede, konutlar, ofisler, home office’ler, dükkanlar, çarşılar, okullar, sağlık alanları, ibadet alanları, sosyal alanlar, müzeler ve büyük kent parkı yer alıyor. Türkiye’nin markası Antalya’ya yeni bir Antalya armağan ediliyor.





Peşin ödemelerde 170 bin TL’den başlayan fiyatlar 





Sur Yapı Antalya Projesi’nde tamamı peşin ödemelerde 170 bin TL’den başlayan konut fiyatları hem yatırımcılar tarafından hem de oturum amaçlı yoğun ilgi görüyor.





Diğer yandan ise yüzde 0,98 faiz oranlı kampanya sürüyor. Antalya’daki Sur Yapı projesinden ev, dükkan ya da ofis satın almak isteyenler 25 bin TL peşinatla yüzde 0.98 faiz oranı ve 120 ayda aylık 1350 TL taksit ödeme imkanı ile konut kredisi kullanabiliyor. Ayrıca 12, 24 ve 36’ncı aylarda ise 3 ara ödeme yapılıyor.





Antalya’nın Şanzelize’si Sur Cadde olacak 





Projede yer alan Sur Cadde ise ticari alan, ofis ve daireleri ile dikkat çekiyor. 1.3 kilometre uzunluğunda inşa edilecek caddede tramvay hattı ile Antalya'nın yeni Şanzelize’si havası yansıtılacak.





Antalya’nın en büyük şehir parkı 





Kurulacak olan yeni şehirde yaklaşık 249 bin metrekare yeşil alan olacak. Yeni şehrin ortasına inşa edilecek dev şehir parkının içerisinde yeşil alanlar, göletler, sera alanları, çocuk oyun alanları, aktivite alanları, dinlenme alanları, gezi ve koşu parkurların yer alıyor. 





Avrupa kentleri gibi





Antalya projesi, şehir planlama açısından da Avrupa kentlerini aratmıyor. Bugüne kadar düzenlenen etkinliklerde daire satın alan yurtdışındaki Türk vatandaşların Antalya projesini tercih etmesindeki en büyük etkenlerden birisinin de bu olduğu vurgulanıyor. Sur Yapı Antalya projesinden ev almayı tercih edenler, planlı yaşam, dev şehir parkları, geniş bulvarlar ve modern kent dokusu ile tasarlanan Antalya projesini geleneksel Avrupa kentleriyle benzerlik gösterdiği yorumunu yapıyor.





Antalya projesi hızla yükseliyor, ödülleri topluyor





Hızla yükselen yeni şehir, Management Plus tarafından “En iyi Dönüşüm Projesi” seçilirken, sürdürülebilir yeşil tasarım ürünlerini onurlandırmak amacıyla verilen Green GOOD DESIGN Ödülü’ne de layık görüldü.Avrupa Birliği’nin 2020 programında “Akıllı Kent” olmak için yarıştığı 17 proje arasında ilk üçe girmeyi başaran yeni şehir, MatchUP Akıllı Kent Kepez Santral Projesi’yle AB’den 5 milyon Euro hibe desteği aldı.





Antalya Türkiye’nin ikinci büyük marka kenti 





Antalya, her yıl ağırladığı yerli ve yabancı milyonlarca turisti büyülüyor. Sadece havayoluyla değil denizyoluyla da çok sayıda turistin ziyaret ettiği kent, 6’sı faal, 3’ü yapım aşamasında 9 limanıyla yat turizminde adından söz ettiriyor. Kent 2018 yılında 13 milyonun üzerinde turist alarak bir rekora imza attı. 





Yurtdışına İstanbul’dan sonra en çok satış Antalya’dan





TUİK verilerine göre 2018 yılında İstanbul’dan sonra en çok yurtdışına Antalya’dan satış gerçekleştirildi. Yabancıların konut alımında geçen yıl en çok tercih ettiği il 14 bin 270 konutla İstanbul oldu. İstanbul'u, 7 bin 938 konutla Antalya takip etti. Bir önceki yılla kıyaslandığında 2018 yılında Antalya’da yabancıya satış yaklaşık yüzde 60 oranında artış gösterdi. 





58 bin yerleşik yabancı yaşıyor 





Türkiye’nin en kalabalık beşinci şehri olan Antalya’da 2 milyon 328 bin kişilik nüfusun 1 milyon 300 bini 25-65 yaş arasında. Nüfus kayıt sistemine göre yaklaşık 58 bin civarında yabancı ülke vatandaşının yaşadığı kentte Eurostat, Antalya’da kişi başına düşen geliri 8 bin 200 Euro olarak belirtiyor. İhracatın yüzde 67’sini Avrupa Birliği ülkelerine yapan kent, ülke ekonomisi için önemli bir ticaret merkezi konumunda yer alıyor. 





Londra ve Paris’ten sonra Antalya





Londra ve Paris’ten sonra dünyanın en çok turist alan üçüncü kenti olan Antalya, 2018 yılında yaklaşık 13 milyon yabancı turist alarak rekor kırdı. 





Yatırımcı için en cazip şehir 





Türkiye’de emlak sektörü gelişirken Antalya ve bölgesi turistik olması nedeniyle bu gelişmelerden fazlasıyla faydalanıyor. Yurt içinden ve yurt dışından Antalya’da gayrimenkul almak isteyen yatırımcılar ciddi bir potansiyel oluşturuyor. Hem şehir hayatı hem doğayı birlikte yaşamak isteyenler, sakin, kaliteli ve sosyal aktivitesi yüksek bir yaşamı hedefleyenler için Antalya birinci sırada yer alıyor. 





Asya’nın en sağlıklı 10 kentinden biri Antalya 





Her sene şehirlerin yaşam kalitesine dair farklı konularda ve istatistiklere dayanan raporlar yayınlayan Numbeo, Asya'nın 2019'daki en sağlıklı şehirlerini açıkladı. Açıklanan listede Antalya Asya’nın en sağlıklı ilk 10 şehri arasında yerini aldı.





“Evim Türkiye” diyenleri bekliyoruz





Türkiye gayrimenkul sektörüne yurtdışından gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, “Çevre Bakanlığımızın öncülüğünde bu kez, çok organize bir şekilde yurtdışı açılımı yapılıyor. Hem kent olarak hem de fuar alanı olarak Messe Düsseldorf, Avrupa’daki vatandaşlarımızla kucaklaşmak için çok iyi bir adres. Biz Sur Yapı olarak Fuarın ardından Köln’deki etkinliğimizle bu süreci devam ettireceğiz. Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızla buluşmayı, onlarla yüz yüze konuşmayı önemsiyoruz. “Evim Türkiye”, diyen herkes mutlaka Sur Yapı’ya uğramalı” şeklinde konuştu. 





Tanıtım yapılacak projeler;





  • İstanbul Avrupa yakası; Kâğıthane’de Tempo City, Topkapı’da Topkapı Evleri, Ispartakule’de Bahçeyaka, Bahçekent’te Semt Bahçekent, Eyüp’te Axis İstanbul Ofis, Güneşli’de Mirage Dükkan. 
  • İstanbul Anadolu yakası; Sancaktepe’de Lavender ve Muhit, Sultanbeyli’de İlkbahar ve Gölbahçe Evleri, Koşuyolu’nda Excellence, Ümraniye’de Exen İstanbul ve Şehir Konakları, Maltepe’de YeşilMavi. 
  • Antalya’da Sur Yapı Antalya