İşsizlik oranının sıfır olduğu İnegöl’de düzenlenen CEO Zirvesi’ne katılan Fiba Commercial Properties CEO’su Yurdaer Kahraman, “Ekonomik geçişler çalışmanın önünde engel olmamalı. Kimin işini iyi yaptığı her zaman göze çarpmayabilir ama zor zamanda sağlıklı risk yönetimi yaparak, sürdürülebilir stratejiler kullanan şirketler ayakta kalacaktır. Şimdi İnegöl’ü doğru anlatma, tanıtma zamanı” dedi.

Geçen sene başında İnegöl AVM’yi satın alarak bölgeye yönelik önemli bir yatırım yapan FİBA Grubu iştiraki FİBA Commercial Properties’in (FİBA CP) CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman, İnegöl CEO Zirvesi’ne katıldı.

Kahraman, Capital ve Ekonomist Dergilerinin İMDER (İnegöl Mobilyacılar Derneği) işbirliğinde düzenlediği; büyüme, dijitalleşme ve konut perakendeciliğinin konuşulduğu etkinlikte “Yatırım Ajandası 2018” oturumuna konuk oldu.

Yakın zaman önce başlayan İnegöl AVM restorasyonuna ve perakende sektörünün gelişimine değinen Kahraman, “Bize en çok ekonomik konjonktür ve yatırım soruları soruluyor. Çalışma biçimimize güveniyoruz. Her zaman işini iyi ve kötü yapanlar olur. İşini iyi yapanlar her daim öne çıkar. Biz her zaman değer yaratan, değer üreten, değer artıran bir ticari gayrimenkul şirketi olma misyonu ile hareket ediyoruz. Türk yatırımcılar olarak daha çok öne çıkmalı, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmalıyız” dedi.

İnegöl’de işsizlik oranının sıfır olmasına dikkat çeken Kahraman, “Bu çok kıymetli bir tablodur. İnegöl önemli bir lokasyon ve güçlü ekonomisi ile büyük bir potansiyele sahip. Bu gücü dışarıya daha çok anlatmalıyız. FİBA CP olarak İnegöl’ü, burayı hiç tanımayan perakende markalarıyla tanıştırdık. Tanıtmaya ve değer katmaya devam edeceğiz. İnegöl’ü daha yüksek sesle anlatmamız gerekiyor” dedi.

Kurum olarak eğitime ve hıza önem verdiklerine değinen Kahraman, “Hem Türkiye’de hem de yurt dışında yeni kanallara bakmanın değerli olduğunu düşünüyoruz. Yatırımcılar olarak yeni girişimlerde bulunmamız gerektiği kanaatindeyiz. İnegöl’de kısa süre önce başladığımız renovasyon yatırımımızın diğer şirketlere de güven verdiğine inanıyorum. FİBA CP olarak Anadolu’daki ve yurt dışındaki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yeni alışveriş merkezleri almak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Moldova, Romanya, Çin gibi yurtdışında yer alan yatırımlarımız vesilesiyle pek çok Türkiye markasına da yer vermiş oluyoruz. Perakende ve ticari gayrimenkul sektörüne nitelikli çalışanlar yetiştirmek ve sektörün ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağını oluşturmaya büyük önem veriyoruz. Eğitim sektörüne verdiğimiz bu önemi Özyeğin Üniversitesi ile pekiştiriyoruz, gençlerimizi eğitiyoruz. Onları yurt dışına eğitime yollayarak farklı pozisyonlarda çalışmalarını sağlıyoruz. Türkiye’ye bir artı vermiş oluyoruz, böylece Türkiye kazanıyor. ” dedi.

 

Yurt içinde ve yurt dışında önemli yatırımlar…

Türkiye, Çin, Romanya ve Moldova’da; dokuz AVM, dört ofis binası, dört rezidans ve iki sinema kompleksi ile operasyonlarını yürüten FİBA CP; Çin’de Star Mall, Romanya’da; Plaza Romania, Bucuresti Mall, Plaza Romania Ofis, Anchor Plaza Ofis, Metropol Ofis, Incity Rezidans, Select Rezidans, Pallady Rezidans, Movieplex Sinemaları ve Moldova’da; Shopping Malldova yatırımları ile varlık gösteriyor.

Toplamda; 900’ü aşkın marka ve mağazaya, 550 bin m2 kiralanabilir alan ile hizmet veren FİBA CP, Türkiye’de ise İnegöl AVM, M1 Adana AVM, M1 Gaziantep AVM, M1 Konya AVM, M1 Kartal AVM / İstanbul, Kartal Rezidans, Ofishane / İstanbul ve Sinepark / Gaziantep ile çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye’nin önde gelen ticari gayrimenkul yatırımcılarından Fiba Commercial Properties (FİBA CP) hakkındaki detaylara www.fibacp.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.

 

FİBA Commercial Properties Hakkında

FİBA Grubu şirketi olan Türkiye’nin önde gelen ticari gayrimenkul yatırımcılarından FİBA Commercial Properties; 1998 yılından bu yana Türkiye’nin pek çok şehrinde ve yurt dışında; Çin, Romanya ve Moldova’da ticari gayrimenkul alanında projeler yürütüyor. Ticari gayrimenkullerin verimliliği ve performansını artırma hedefiyle alışveriş merkezi, ofis, rezidans ve sinema yatırımları yapan FİBA Commercial Properties, mevcut projelerine iş geliştirme, mimari tasarım ve inşaat yönetimi, kiralama, proje ve varlık yönetimi, entegre tesis yönetimi, AVM yönetimi ve pazarlama alanlarında da hizmet veriyor. www.fibacp.com.tr