Carrier Orta Doğu, Dubai’de gerçekleşen Yeşil Bina Ödülleri’nde iki ödül kazandı. Bu ödüllerle Carrier, kayıtlı olduğu her iki kategoride de birinci seçildi.





İklimlendirme sektörünün dünyadaki öncüsü Carrier, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesini kapsayan Yeşil Bina Ödülleri’nde kayıtlı olduğu iki kategorinin de birincisi oldu. 16 Ekim 2019’da The Westin Dubai Mina Seyahi Beach Resort & Marina Otel’de yapılan ödül töreninde Carrier Orta Doğu, Enerji Yönetimi Kategorisi’nde Carrier AquaEdge 19DV Santrifüjlü Soğutma Grupları, Kapalı Alan Hava Kalitesi Kategorisi’nde ise Alarko Carrier Gebze fabrikasında üretilen ve entegre hijyen uygulaması kontrollü Carrier Airovision 39HQ Klima Santralleri ödüle layık görüldü.





Ödüller, MENA bölgesinde pazara sunulan ürünleri, sürdürülebilir ekosisteme kayda değer şekilde katkıda bulunan lider teknoloji ve yeniliklere sahip olan şirketlere verildi. MENA Yeşil Bina Ödülleri her sene sürdürülebilir olarak inşa edilen ortamlarda en iyi uygulamaları teşvik eden yenilikçi, yaratıcı ve mükemmel ürünleri tanımak için düzenleniyor. Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde sürdürülebilirlik şampiyonalarına verilen ödüller, altı büyük MENA Yeşil Bina Konseyi ortaklığında Emirates Yeşil Bina Konseyi tarafından düzenleniyor. Resmi olarak Dünya Yeşil Bina Konseyi tarafından finanse ediliyor. Ödül verme sürecinde en yüksek şeffaflık ve adalet standartlarını garantilemek adına 2019 MENA Yeşil Bina Ödülleri’nin resmi Gözlem Denetimcisi görevini ise uluslararası bağımsız denetim kuruluşu KPMG üstlendi.