Birincisi Düzenlenen Türkiye İran Emlak Zirvesi karşılıklı ilişkilerin kurulduğu zirve geçtiğimiz günlerde  İran’ın başkenti Tahran’da yapıldı.





İranlı seçkin emlak grupları ve yatırımcıların Türk müteahhitlik firmaları ile buluştuğu zirvede Türkiye ile İran arasındaki emlak merkezli  ilişkilerin geliştirilmesine dair görüşmeler gerçekleştirildi.









ÖZKAN ŞAHİN: 'İRAN'DAKİ İLK ULUSLARASI EMLAK ZİRVESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK'





Zirvenin koordinatörlüğünü yapan TBO kurucusu Özkan Şahin “Zirvenin İran İslam Devriminden sonra İran’da yapılan ilk uluslararası emlak zirvesi olduğunu ve zirvenin ikinci ayağının İstanbul’da yapılmasını düşündüklerini” belirtti.





ZİRVENİN ONUR KONUĞU ALTINBAŞ HOLDİNG  CEO'SU İZZET ÇUBUKÇU





Zirvenin onur konuğu olan Altınbaş Holding  İnşaat  CEO'su  İzzet Çubukçu, zirvenin Türkiye- İran Emlak ilişkileri açısından belirleyici bir role sahip olduğunu belirtirken, sürekliliğini görmek istediklerini ifade etti.





İran’ın Tendis, Delta, Elahiyeh gibi önemli emlak gruplarının katılımcısı olduğu zirve,  Türk emlak gruplarının İranlı gruplarla yatırım görüşmelerine de sahne oldu.  









İran vatandaşları Türkiye içi emlak satın alımında, 2018 yılında, Irak vatandaşlarından sonra ikinci sırada yer aldı. 2019 yılında da sıranın değişmemesi bekleniyor.