Bugüne kadar yaklaşık 850 bin gönüllünün desteğini alan TEMA Vakfı, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde başlattığı #GönlünüVer kampanyası ile 1 milyon gönüllüye ulaşmayı hedefliyor.





Türkiye’nin 81 ilinde yaklaşık 850 bin gönüllüsünün desteğiyle başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için çalışan TEMA Vakfı, Dünya Gönüllüler Günü’nü 1 milyon gönüllüye ulaşma hedefiyle başlattığı #GönlünüVer kampanyası ile kutluyor. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “1 milyon gönüllüye ulaşma hedefi Kurucu Onursal Başkanlarımız A. Nihat Gökyiğit ve Hayrettin Karaca’nın yıllar önce TEMA Vakfı’nı kurarken koydukları çok önemli bir hedeftir. Yıllar içinde kendilerinden bayrağı teslim alarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bugün yaklaşık 850 bin gönüllüye ulaştık.





Ancak doğanın korunması için çok daha fazla gönüllüye ihtiyacımız var. Bu sebeple 1 milyon gönüllü hedefine ulaşmak için bir kampanya başlatıyoruz. Publicis İstanbul’un gönüllü olarak hazırladığı #GönlünüVer kampanyamızı Vakfımız için özel bir öneme sahip olan Dünya Gönüllüler Günü ve Dünya Toprak Günü’nde kamuoyuyla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. 2020 yılı boyunca çeşitli etkinliklerle sürdüreceğimiz kampanyamız kapsamında doğaya gönlünü vermek isteyen herkesi TEMA Vakfı’na gönüllü olmaya davet ediyoruz. Dileyen herkes http://tema.org.tr/gonullumuzolun bağlantısından kolayca gönüllümüz olabilir. Bu vesileyle bugüne kadar TEMA Vakfı’ndan desteğini esirgemeyen değerli gönüllülerimize, bağışçılarımıza, tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz,” dedi.





Bugün Türkiye’de 20 yaş ve üstü her 120 kişiden biri TEMA Vakfı gönüllüsü





TEMA Vakfı her geçen gün daha yaşanabilir bir dünya için çalışan, giderek daha da büyüyen bir aile haline geliyor. TEMA Vakfı, bugün toplumun hemen her kesiminden yaklaşık 850 bin gönüllünün desteğini alıyor. Türkiye’de 20 yaş ve üstü her 120 kişiden birinin gönüllüsü olduğu TEMA Vakfı’nın sürdürdüğü çalışmalar gönüllülerinin üstün gayretleri sayesinde gerçekleşiyor. Gücünü gönüllülerinden alan bir halk hareketi olan TEMA Vakfı’nın gönüllüleri; ağaçlandırma, eğitim, bilgilendirme ve tanıtım, gönüllülük, farkındalık ve savunuculuk alanlarında gerçekleştirilen faaliyetlerde görev alıyor. TEMA Vakfı olarak doğaya gönlünü verenlerin gelecekte milyonlarla ifade edileceğini ümit ettiğimiz bir Türkiye’de yaşanabilir bir gelecek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.