TOKİ’nin 50 bin konut projesinden yararlanmak isteyen emekliler için başvuru zamanı geldi.





Sosyal konutta başvuruları, şehit ailesi ve gaziler, yüzde 40 engeli bulunanlar, emekliler ve normal başvurular olmak üzere 4 başlıkta alan TOKİ normal başvurularda süreyi 1 gün uzatmış ve 25 Mart’ta bu süre sona ermişti.





Emekli başvuruları için sürecin bugün başlamasıyla birlikte fırsattan yararlanmak isteyen emekliler başvurularla ilgili detayları araştırmaya başladı.





İşte o başvurularda adaylardan istenen şartlar ve emekli konutlarının yapılacağı iller…





BAŞVURU NE ZAMAN YAPILABİLECEK?





Normal şartlar altında 25 Mart tarihinde başlayacak olan emeklilere TOKİ konut başvuruları, TOKİ'nin diğer başvuru sürecini uzatması dolayısıyla 26 Mart tarihine ertelenmişti.





İnşa edilecek konut sayısının yüzde 25'i kadar kontenjana sahip olacak olan emekliler, fazla başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecek.





Vefat eden emeklilerin eşleri de, emekli olmasalar dahi bu başvuruları gerçekleştirebilecek. Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan dul kızları ise bu kapsamda yer almayacak.





BAŞVURU NASIL YAPILABİLECEK?





Türkiye Halk Bankası şubeleri üzerinden alınabilecek olan başvurularda emekli vatandaşlardan bazı belgeler talep edilecek.





Başvuru sahipleri;





1. Nüfus Cüzdanı (T.C No.su bulunan) ile birlikte; Kimlik tespiti için Nüfus Cüzdanı ibraz etmek şartı aranacaktır. Başvurular şahsen yapılacak.





Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren “Belgeyi” başvuru formu ile birlikte teslim edecek.





Başvuru belgesi, kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecek. Banka tarafından numaralandırılarak teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecek.





Başvuru ücreti ise 2+1 konutlar için; 500-TL (beşyüz Türk Lirası), 3+1 konutlar için; 1.000-TL (bin  Türk Lirası) olarak talep edilecek.





EMEKLİLERE EV HANGİ İLLERDE İNŞA EDİLECEK?





TOKİ'nin emeklilere ev projeleri, kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. 55 farklı proje için başvurularını gerçekleştirebilecek olan emekliler, başvuruda bulunabilecekleri TOKİ projelerini aşağıdaki link üzerinden öğrenebilecek.