Kasım 2018’de gündeme gelen ve Topkapı Sarayı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınarak Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar himayesine alınması kararı hayata geçirildi.





Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre Topkapı Sarayı, çalışanlarıyla ve devam eden restorasyon işleriyle birlikte Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devri gerçekleşti.





Türkiye’ye gelen turistlerin en çok görmek istediği yer olan Topkapı Sarayı’nı geçen yıl 2.98 milyon kişi ziyaret etmişti.





Geçen sene Topkapı Sarayı’nın Milli Saraylar’a devredilmesinin gündeme geldiği ilk günlerde ünlü tarihçi ve akademisyen İlber Ortaylı bu konuyu “hayırlı bir iş olmuştur” şeklinde değerlendirerek Sarayın bakımının oldukça masraflı olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesinin bu konuda yetersiz kaldığını, Cumhurbaşkanlığı himayesi altındaki Milli Saraylar’ın daha güçlü durumda olacağını söylemişti.





Topkapı Sarayı’na giriş ücreti ne kadar?





Temmuz 2019’da yapılan yüzde 20 zam sonrasında Topkapı Sarayı’na giriş ücreti 72 TL, sarayın içinde ayrı girişe tabi olan Harem Dairesi’ni ziyaret ücreti 42 TL olarak uygulanıyor.