Gayrimenkul profesyonellerinin ve girişimcilerin bir araya gelerek network ve yeni iş fırsatlarının geliştirildiği TrendERA Gayrimenkul Zirvesi gerçekleştirildi. 2018 yılı gayrimenkul sektörünün de masaya yatırıldığı zirvede ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, gayrimenkul danışmanlarına satışların hareketlenmesi için insanlarla bir psikolog gibi bağ kurun önerisinde bulundu.

 

Kurulduğu ilk günden itibaren birçok seminer ve zirveye imza atarak adından sıkça söz ettiren uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye, Veri ve Analitik Şirketi REIDIN  ve Gayrimenkul Bilgi Platformu Zingat.com’un katkılarıyla sektöre yön veren gayrimenkul dünyasına farklı bir bakış açısı ve yorum getiren TrendERA Gayrimenkul Zirvesi’ni 25 Nisan Çarşamba günü Şişli Marriott Otel’de, 10.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

 

Gayrimenkul sektörü profesyonellerinin ve girişimcilerin bir araya geldiği organizasyonda, 2018 yılında emlak sektöründe yaşanan gelişmeler alanında uzman kişiler tarafından tüm boyutlarıyla değerlenirken katılımcıların soruları da yanıtlandı. ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay; ‘Bizler sadece Gayrimenkul Danışmanı değil ayrıca birer psikoloğuz, insanlar gayrimenkul alacakları dönemde güvenecekleri ve duygusal bağ kuracakları bir kişiye ihtiyaç duyuyorlar. İnsanlar belli bir mecburiyetten dolayı alım veya satım kararı vermek zorunda kalıyorlar. Zorluklar yüzünden daha uygun kiraya geçenler, zorluklar yüzünden mülkünü satan insanların psikoloğu olmak zorundayız. Gayrimenkul Danışmanlarına alım ya da satım yapacak insanlarla bir psikolog gibi bağ kurmalarını öneriyoruz. Kurduğunuz bu bağ alıcının ve satıcının size koşulsuz güvenmesini sağlayacak ve olumlu sonuçlanacaktır” dedi.

 

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen zirveden duyduğu memnuniyeti dile getiren Atalay, “Sektörde fark yaratan ve sektörü tek bir çatı altında buluşturan etkinliklere ERA Gayrimenkul Türkiye olarak 2018 yılı içerisinde devam edeceğiz. Burada konuştuğumuz tüm konu başlıklarını hayatımıza ve işimize uygulayabilmek, bize başarı olarak dönecektir” dedi.

 

Özhan Atalay’ın konuşmasından sonra; Prof. Dr. Ayhan Kalyoncu ‘Ev Sahibi Olmanın Psikolojisi’, ERA Creative Broker Yasin Kunduracı ‘Bölgeni Bir Numara yap’, ERA Türkiye Kanal Direktörü Kadir Tümen ‘ERA Türkiye Zincirinin İçinde Olmak’, Zingat.com Doğu Marmara Bölge Yöneticisi Mehmet Sarıkaş ‘Zingat.com’un Gayrimenkul Profesyonellerine Sağladığı Faydalar’, Satış ve Pazarlama Danışmanı Hakan Ömer Gider ‘Komisyonu Pazarlıksız Alabilme Becerisi’, Academic Trend Yönetici Ortak Koray Dağdelen ‘Amaç Satış Değil Sonuç Satış’, ERA Türkiye Franchise Direktörü Birgül Dalgakıran ‘Yüksek Performanslı Gayrimenkul Danışmanının 10 Kişilik Özelliği’, Ahmet Cezmi Göbüt ‘Bizi Yöneten Alışkanlıklarımız, Alışkanlıklarımızı Yöneten ise Biziz’, Ulvi Kocailik ‘Gayrimenkulün Şifreleri’ konularını ele aldılar.

 

ERA Gayrimenkul hakkında:

1971 yılında hayata geçirilen uluslararası bir firma olan ERA Real Estate’in kuruluş amacı, son teknolojiyi emlak piyasasına taşımak ve çatısı altına giren ofisleri başarılı kılmaktır. Yüksek standartlardaki gayrimenkul hizmetinin verimli bir şekilde sonuçlandırılması için sistemini; teknoloji ve pazarlamanın en üst düzey seviyede kullanılmasıyla güçlendiren ERA Gayrimenkul, bugün dünyada 3.000 ofisi, 38.000’den fazla ofis sahibi ve danışmanıyla 37 ülkede hizmet veren global bir gayrimenkul markasıdır. 14 Avrupa ülkesinde 6.000’in üzerinde broker/gayrimenkul danışmanı ve 1.108’den fazla ofisiyle en hızlı büyüyen gayrimenkul ağlarından biri olan ERA

Avrupa; Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Romanya, İsveç, İsviçre ve Türkiye’de hizmet vermektedir. ERA Gayrimenkul Türkiye ise; Haziran 2012’de gayrimenkul konusunda deneyimli iş adamı Can Ekşioğlu’nun girişimi ile operasyonlarına başlamıştır. Girne dahil 13 şehirde 47 ofis ile hizmet veren ERA Türkiye’nin hedefi; gayrimenkul sektöründeki hizmet kalitesini, sektördeki eğitimli profesyonellerin sayısını ve sektörün itibarını yükseltmek, markanın dünyadaki başarısını Türkiye’ye taşımaktır.