Türkiye’deki tüm konut projelerini tek bir çatı altında toplayan Hürriyet Emlak Projeland illere göre konut projelerinin sayfa görüntülenme istatistiklerini açıkladı. Hürriyet Emlak Projeland’in verilerine göre; konut alıcılarının yarısı İstanbul’dan ev arıyor.

 Doğan Grubu bünyesindeki Hürriyet Emlak ve uluslararası gayrimenkul teknoloji firması Homsters işbirliğiyle faaliyet gösteren Hürriyet Emlak Projeland, illere göre konut projelerinin sayfa görüntülenme istatistiklerini açıkladı.

Hürriyet Emlak Projeland verilerine göre; yeni bir konuta sahip olmak isteyenler alıcıların yüzde 47,14’ü evini İstanbul’dan arıyor. İstanbul’da ev arayanların en çok tercih ettiği lokasyon ise yüzde 8,76’yla yeni markalı konut projeleriyle dikkat çeken ilçe Maltepe oldu.

 

Maltepe’deki alıcılar Adalar manzarası istiyor

Maltepe’den konut almak isteyen ev sahipleri evlerini merkezi lokasyonlarda olmasına özen gösterirken bunun yanı sıra Prens Adaları manzarasının da keyfini sürmeyi tercih ediyor.  Maltepe’de yaşamak isteyen konut alıcıları yaklaşık 300 bin liradan başlayan fiyatlarla sıfır konut bulabilirken, ilçede maksimum fiyat ise 3 milyon 500 bin liraya kadar çıkıyor.

 

Tüm konut projeleri ve konut alıcılarını tek çatı altında birleştiren Hürriyet Emlak Projeland’de en çok sıfır konut aranan ikinci ilçe ise yüzde 4,98 ile Pendik oldu. Şehir merkezine uzaklığı nedeniyle konut fiyatlarının uygun olduğu Pendik, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın olması nedeniyle en çok tercih edilen ilçelerden biri oldu. Alıcılar Pendik’te 150 bin liradan başlayan fiyatlara ev bulabiliyor.

 

Hürriyet Emlak Projeland verilerine göre; yeni bir konuta sahip olmak isteyenler alıcıların en çok ev aradığı üçüncü ilçe Kadıköy oldu. İstanbul’da ev arayanların yüzde 4,21’i Avrupa Yakası’na da kolay ulaşım imkanına sahip Kadıköy’ü tercih ediyor. Kentsel dönüşümle birlikte birçok markalı konut projelerinin yer aldığı Kadıköy’de sıfır konut fiyatları 460 bin liradan başlıyor. İlçede fiyatlar, özellikle Bağdat Caddesi civarında 7 milyon liraya kadar yükseliyor.

 

Ankara’nın gözde semti Çankaya, İstanbul’u geride bıraktı

 

Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden olan Ankara ise Hürriyet Emlak Projeland’in istatistiklerine göre İstanbul’un ilçelerini geride bırakıyor. Ankara’da konut alıcılarının yüzde 9,5’u sıfır konutunu Çankaya ilçesinde aradı. Çankaya ilçesinde bulunan konut projelerinde sıfır konut fiyatları 159 bin liradan başlarken, maksimum fiyat ise 3 milyon 500 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Çankaya’dan sonra Etimesgut ilçesi de tercih edilen ilçeler arasında ikinci sırada yer alıyor. Ankara’da konut arayanların yüzde 3,78’i ise Etimesgut’tan konut sahibi olmak istiyor. İlçede konut fiyatları 160 bin TL’den başlayıp maksimum 1 milyon 600 bin TL’ye kadar artış gösteriyor.