Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik kapsamında 7 aralık 2018 tarihli ve 30618 sayılı Resmi Gazete’de 418 sayılı kararla Madde 1 aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenerek yürürlüğe girdi.





11 şubat 2010 tarihli ve 2010/139 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 20. maddesinin 2. fıkrasının (b) bendinde yer alan “satın aldığı” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş en az 250 bin Amerikan Doları veya karşılığında Türk Lirası tutarı peşin olarak yatırılan gayrimenkul satışının vaat edildiğine dair noterden düzenlenen sözleşmenin 3 yıl süreyle devrini ve terkini yapılmayacağı taahhüdüyle tapu siciline şerh edildiği ibaresi eklendi.





Bu değişiklikle birlikte bundan sonra 250 bin Dolar ya da karşılığı Türk Lirası değerine sahip bir taşınmazın peşin olarak noter kanalıyla yapılacak alım vaadi sözleşmesi vatandaşlık hakkı kazanmak için yeterli olacak.