Gayrimenkul sektörünün önde gelen bir çok markalı projenin geliştirilmesi, pazarlama ve satışında profesyonel olarak görev alan Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, konutta başlatılan yeni kampanyayı değerlendirdi..

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenen, Emlak Konut GYO, KİPTAŞ, GYODER, İNDER ve KONUTDER üye inşaat şirketleri konut piyasasını hareketlendirecek “Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası” adı altında yepyeni bir kampanyaya imza atıyor.

Ekonomiye katkı sunmak ve konut satışlarını canlandırmak amacıyla Emlak Konut GYO öncülüğünde 29 Ağustos tarihinde dördüncüsü başlatılan kampanya seferberliği ile gayrimenkul sektörü tekrar hareketlenmeye başladı.

100 bin konut içerisinden ilk etapta 25 bin konut yararlanacak olan kampanyada talebin oluşması durumunda kampanyaya dahil olacak konut stokunun artması bekleniyor. 31 Ekim'e kadar sürecek kampanya Türkiye genelinde bir çok projeyi kapsıyor.

 

Tarihi Kampanyada 4.Perde

Emlak Konut’un geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği kampanyalardan farklı olarak sunduğu avantajları daha da genişleten gayrimenkul sektörü geçtiğimiz yıllarda yaptığı uzun vadeli, düşük faizli, düşük peşinatlı, taksit ötelemeli kampanyalardan daha büyük imkanlar içeren bu kampanya ile yine bir ilke imza atıyor.

“Türkiye için kazanç vakti" kampanyası hem alıcı tarafında hem de konut stoklarının yığıldığı geliştirici tarafında olumlu sonuçlar doğuracaktır. Kredi faiz oranlarının %2 nin üzerine çıktığı günümüzde 120 ay 0,98 faiz oranı ile ev sahibi olabilme imkanı yeniden oluşturuldu. Üstelik bu sefer bu kampanya ile banka kredisiz, kefilsiz uzun vadeli kredi kullanma imkanı sunuluyor.

 

%35 e Varan İndirim Avantajı

%10 peşinat, %15 ara ödeme 12.ay, %15 ara ödeme 24. ay ve geriye kalan %60 bakiyenin 120 aya kadar 0,98 faiz oranı ile taksit imkanı sunulması hem oturumcu hem de yatırımcı müşteri tarafında ev sahibi olmak için kaçırılmayacak imkanlar oluşturuyor.

Yatırım amacıyla konut arayışı içerisinde olanlara elindeki döviz veya altını peşinata çevirip bir yıl boyunca paranın getirisini garanti altına alma imkanı sunuluyor.

Örnek olarak; 500.000 TL lik bir konutu %10 indirimden sonra 450.000 TL ye alıyorsunuz. %10 45.000 TL peşinat ve %15 lik 67.500 TL lik iki ara ödemeden sonra geriye kalan 270.000 TL yi %0,98 faiz oranı ile 3.836 TL 120 ay taksitle ödüyorsunuz. Satın aldığınız konutun 10 yılın sonundaki toplam maliyeti 640.000 TL oluyor. Bugünkü konut kredisi oranlarıyla satın almaya kalktığınızda 1 Milyon TL maliyeti olan konutu %35 e varan indirim avantajı ile daha düşük maliyet ile sahip olabilirsiniz.

Bu dönemde kampanya maliyetlerini fiyatlarına yansıtmayan projelerden konut satın almak için harekete geçilebilir. Firmaların uzun vadeli faiz oranlarını indirmek ve kredi kullanımı için bankalara ödeyecekleri katkı paylarını tüketiciye indirim olarak sunması büyük bir avantaj olarak görülebilir. Artan inşaat maliyetlerinin ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanmanın henüz konut fiyatlarına zam olarak yansımadığı bu dönemde bitmeye yakın veya tamamlanmış olan projelerden ev sahibi olmak gelecekte başlayacak yeni projelerden ev sahibi olmaktan çok daha uygun olabilir.

Emlak Konut öncülüğündeki dördüncü tarihi kampanya seferberliği ile konut alımında yeni bir döneme girildiği bu dönemde düşük faizli uzun vadeler, düşük taksitler ve ileri vadeli ödeme imkânları ile orta gelir grubu için oturum amaçlı konut sahibi olmanın önü tekrar açılmış oldu.

Satış Çözümleri Hakkında

 

Gayrimenkul sektörünün ihtiyaçlarına cevap veren, pazarlama ve satış süreçlerinin operasyonu ve yönetiminde hizmet sunan SATIŞ ÇÖZÜMLERİ bugüne kadar bir çok markalı projenin gelişiminde rol almıştır.

SATIŞ ÇÖZÜMLERİ kurucusu Soner Keleş proje geliştirme, pazarlama ve satış yönetimi konularındaki özgün bakış açısı ve vizyonu ile son 15 yılda 40 yakın markalı gayrimenkul projelerinde 20 bine yakın konut, ofis ve ticari bağımsız bölümün konsept geliştirme, pazarlama ve satışında profesyonel yönetici olarak görev aldı.

Proje konumlandırma, markalama, fizibilite verileri ile pazarı yorumlama, ürün niteliği ve satış - pazarlama stratejilerini belirleme, konut satışı ve pazarlaması konularındaki uzmanlığıyla Türkiye’nin en başarılı marka projelerinde görev alan Keleş’in birçok konsept projenin gelişiminde de imzası bulunmaktadır.

Keleş, gayrimenkul projeleri geliştirme, pazarlama ve satışı alanındaki geniş bilgi birikimine dayanarak, konut projeleri geliştiren sektörde kalıcı ve sürdürülebilir olmak isteyen, doğru yerde, doğru zamanda fark yaratan ve talep gören projelere imza atmak isteyen, geliştirdiği projeleri etkin pazarlama yöntemleri ve doğru satış yönetimi ile müşterilerine sunmak isteyen gayrimenkul ve inşaat firmalarına SATIŞ ÇÖZÜMLERİ ile hizmeti vermektedir.