İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Onursal Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Türkiye’de 350 bin müteahhit var. Bunların sadece yüzde 25’i kurumsal firma. Çürük elmalar yakında temizlenecek. 262 bin 500 müteahhit iflas edecek” dedi.

İnşaat sektöründe kurumsal olmayan firmaların kalıcı olmayacağını belirten İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Onursal Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Türkiye’de 350 bin müteahhit var. Bunların sadece yüzde 25’i kurumsal firma. Çürük elmalar yakında temizlenecek. 262 bin 500 müteahhit iflas edecek” açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul Sektöründe Kriz Büyüyor

Fikirtepe’de inşaatçılıkla hiç alakası olmayan firmaların iş yapmaya çalıştığını bu nedenle projelerin yarım kaldığını belirten Yaşar Aşçıoğlu, “Sadece Fikir Tepe’de değil başka yerlerde de bu örnekler var. Bazı vatandaşlar 1-2 metrekare için evini arsasını hiç bilmediği müteahhide verdi. Burada vatandaşın da hatası var. Şimdi Bakan çıkmış Fikirtepe’de ben işi yapacağım. Hayır yaptıramazsın. Sadece yapan değil yaptıran da suçlu. Bakanlık mı yetkililer mi kimse kim… Bu işi yapabilecek firmalar sınıflandırılmalı. Vatandaş da bedel ödemeli” ifadesini kullandı.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Onursal Başkanı Yaşar Aşçıoğlu

“Bu sektörü doğru düzgün yapmak zorundayız”

Şu anda kurumsal birçok inşaat firmasının da maliyetine iş yaptığını anlatan Aşçıoğlu, “Çünkü duran bisiklet düşer. O yüzden maliyetine de olsa iş yapıyor. Avrupa Birliği’nde 35 bin müteahhit var. Türkiye’de ise kayıtlı 350 bin. Bunların yüzde 25’i gerçek kurumsal firma. Yüzde 75’i ise maalesef büyük projeler de yapıyorlar ama onların hepsi çok yakında gidecek. Çürük elmalar yakında temizlenecek. Bu sektörü doğru düzgün yapmak zorundayız. Bu ülkede her önüne gelenin inşaat yapmaktan çıkarılması gerekiyor” diye konuştu.

630 milyon TL yatırım

Bu yıl 50. yılını kutlayan Aşçıoğlu, 2018’de toplam 630 milyon TL yatırımla Sarıyer’de müstakil konut ve Merter’de de hastane, üniversite ile ticari birimlerden oluşan iki yeni projeyi hayata geçirecek. Aşçıoğlu, 2018’de 250 milyon TL ciro elde ederek 2017 yılına oranla yüzde 9’luk bir büyüme hedefliyor.