KARAVANİST Fuarı, 6-14 Ocak 2024 tarihleri arasında 9 gün boyunca karavan ve doğa tutkunları bir araya getirecek. 

Doğal taş ihracatçılarının Xiamen fuarı başarılı geçti Doğal taş ihracatçılarının Xiamen fuarı başarılı geçti

Balkanlar ve Avrupa olmak üzere 65 ülkeden fuara gelecek ziyaretçileri, yenilikçi ürünlerin yanı sıra fuar süresince söyleşi, oyun ve yarışmaların olduğu renkli bir etkinlik takvimi bekliyor.     

Türkiye ekonomisinde önemli bir yer edinmeye başlayan karavan sektörü ve doğa turizmi için eşsiz bir tedarik merkezi olma özelliği taşıyan, Türkiye’nin kendi alanında en büyük etkinliği olan İstanbul 4. Karavan ve Ekipmanları, Tiny House, Outdoor ve Kamp Malzemeleri Fuarı KARAVANİST açıldı.  Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği (KAİTED) iş birliği ve Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu (UKKF) desteği ile hazırlanan fuar, 6-14 Ocak 2024 tarihleri arasında Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde karavan ve doğa tutkunlarını bir araya getiriyor.

Fuarın resmi açılış töreni gerçekleşti

Fuarın 6 Ocak Cumartesi günü gerçekleşen resmi açılış töreninde konuşan Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Tüyap Fuarcılık Grubu olarak 2024 yılının ilk fuarı olan Karavanist’e ev sahipliği yapıyoruz. Karavan Fuarı 4. yılında aralıksız büyümesine devam ediyor. Geçtiğimiz seneye göre de %100 büyüme ile bu yıl kapılarını açtı. 8 holde 180 firmanın iştiraki ile fuarımız hazır hale geldi. Kendi alanında Türkiye’nin en önemli üreticileri, ihracatçı pazarları, sektördeki en önemli kurucular fuarımızda yer alıyor. Ülkemizin ve bölgemizin en büyük fuarını açıyoruz. Bu fuarın hazırlanmasında iş birliği yaptığımız öncelikle KAITED‘e, UKKF’ye ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Fuarın karavan sektörüne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği (KAITED) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Köksal ise, “2024 yılı Karavan Fuarı’nın karavancılık sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. 2025’te daha iyi, daha kapsamlı bir fuar ile yolumuz Avrupa’ya doğru olacak. Temennimiz bol bol satışlar ile ilerleme kaydetmesidir. Tüyap’a ve bütün katkı sağlayanlara çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Açılışta konuşan Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ, “Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu, sektöründe ülkedeki tek federasyondur. Karavan ile fuar şirketleri birleştirici bir güç haline gelmiştir. Dileğim, Tüyap’ın İstanbul destinasyonunda bunu daha da büyüterek daha ileri götürmesidir. Özel sektörde kullanıcıların ülke adına, ülkedeki kazanım adına birliktelikleri çok önemli. Bu birliktelik için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sektörün prestijli markaları katılıyor

Yurt içi ve yurt dışından sektörün en prestijli firma ve markalarını bir araya getiren fuar, geniş katılımcı yelpazesiyle turizm profesyonellerini, seyahat ve doğaseverleri en yeni karavan modelleriyle buluşturuyor. Türkiye’nin en büyük karavan fuarı olma özelliğini taşıyan fuarda, motokaravan, çekme karavan, van tipi karavan, özel amaçlı araçlar, mobil hizmet karavanları, ticari karavanlar, 4x4, SUV araçlar, seyahat römorkları, elektrikle çalışan yeni nesil hibrit karavanlar, karavan iç dekorasyon ürünleri, güneş panelleri, uydu sistemleri, duş ve su sistemleri, karavan ve kampçılıkla ilgili A’dan Z’ye her türlü ürün, outdoor malzemeleri, kampçılık ürünleri ve tiny house modelleri sergileniyor. 

Geçen seneye göre yüzde 100 büyüyen fuar, bu yıl 8 salonda 70 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştiriliyor. Fuara ağırlıklı Balkanlar ve Avrupa olmak üzere 63 ülkeden ziyaretçi bekleniyor.  

Renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak

Birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak fuarda, MandalinTadında “Yunanistan’dan Balkanlar’a Karavan Rotası”, “Avrupa’da Karavan Yaşamı” program kapsamında konuşmacılar ( Thetford: Frans van Esveld, Truma: Jelena Janicek, Thule: Richard Braspenning, Alde International: Magnus Åkesson ), Selcan ve Murat Ekinci (@gezenyaka) “YAKA’la hayatı”, “Doğada Yaşam Okulu” program kapsamında konuşmacılar ( Av.Mert Van, Av.Merve Nur Dedecan, Çağlar Genç, Serhat Akbel, Serdar Çetin), Nurşen ve Eray Çakın (@kelingiller) “Neden Karavan Hayatı?”,  Mehmet Özgür “Karavanda Yaşam”, Nezih Genç ve Erkin Yeşil “A'dan Z'ye Kamp ve Karavan Sohbetleri”, Cemre Nur Meleke (@gezginkadinlar) “Hiç Olarak Yol Almak”, Murat Akay ve Çağatay Mutlu (@orman_lezzetleri) “Doğanın Mutfağına Yolculuk” ve Gökhan Konaş (@tekbasinadaolur) “Tek Başına Rotadan Çıkmak” konulu birer söyleşi gerçekleştirecek. Ayrıca, Çadır Kurma yarışması ve soru cevap yarışmaları düzenlenerek sürpriz hediyeler verilecek. 

Karavan sektörü büyüyor

Türkiye’de 500 karavan üreticisi faaliyet gösteriyor ve yılda 2 bin motokaravan, 20 bin çekme karavan üretiliyor. Sektörün ticaret hacmi 500 milyon dolar büyüklüğe ulaşmış durumda. Türkiye, sektörde önemli bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Güçlü markalar, kaliteli ürünler ve sürdürülebilir hizmet için yatırım yapmaya devam ediyor. Türkiye’de satılan karavanların yaklaşık yüzde 20’si ithal ediliyor.

Fuar, 6-13 Ocak 2024 / 10.00-19.00 saatleri arasında, 14 Ocak’ta ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.  

Tüyap Hakkında:

Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Bugüne kadar Türkiye’de fuarcılığın gelişimine öncülük ederek, 44 yılda yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda fuar gerçekleştirdi. Bu fuarlarda, birçok ülkeden 350 binin üzerinde firmaya hizmet verdi ve 70 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı. Yurt içinde sahip olduğu ve işlettiği 5 fuar merkezi ve 6 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiren Tüyap, profesyonellerden oluşan kadrosu ile 100’ü aşkın meslek örgütü ile de uzun vadeli iş birlikleri yapıyor. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını gerçekleştiren Tüyap, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.