Türkiye’den 250 bin dolarlık gayrimenkul alanlara vatandaşlık verilmesi yabancıları harekete geçirdi. Köklü geçmişi ve yerli olmasıyla öne çıkan Türk firması TURYAP, yabancı alıcıların güvenli limanı oldu. Turyap, yabancılardan gelen talepler doğrultusunda Arap Ülkeleri, Çin, İran, Türki Cumhuriyetler, Rusya ve Avrupa masaları kurdu. Genel Müdürlük bünyesinde hizmete başlayan masalar  yabancılara satışın geliştirilmesi, Türkiye’ye yatırımcı getirmek ve Türk vatandaşı olmak isteyen kişilere rehberlik etmek için hızlı çözümler sunacak.


Yabancılara; 250 Bin Dolar ve üzeri gayrimenkullerin Türk vatandaşlığı başvurusuna uygun şekilde alınması, Türk vatandaşlığına başvuru işlemleri, ikamet işlemleri, banka hesaplarının açılış işlemleri, ticaret yapmak isteyenler için şirket kuruluşu ile ilgili işlemler, yabancı yatırımcılar için lojistik arsaları, organize sanayi sitesi kurulumuna uygun arsa bulunması, yabancı yatırımcılar için fabrika, şirket yönetim binaları, üretim tesisleri, otel, okul binası temini, uluslararası standartlarda gayrimenkul değerleme raporlarının hazırlığı gibi hizmetler verilecek.

Ev alana danışmanlık Turyap’tan 

Gayrimenkul alımında ve vatandaşlık işlemlerinde hizmet vermeye başlayan şirket, bu birimler aracılığı ile yabancıların gayrimenkul alımları için proje gezdirme ve yer gösterme hizmetleri de verecek. Alım yapılması durumunda da ise Türk vatandaşlığına müracaat etmek isteyenlere danışmanlık hizmeti sağlanacak.

Geliri Dolar ve Euro olanlar için Türkiye’deki emlak fiyatlarının dünya ortalamasına göre cazibesini koruduğunu söyleyen Turyap Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çağlar: “Turyap olarak 34 yıllık bilgi birikimimizle ve gayrimenkul aracılık sektöründeki tecrübemizi uluslararası arenaya taşıyoruz. Yurt genelinde ve yurt dışındaki TURYAP temsilcilik sayımız 300’e yaklaştı. Türkiye’nin 50’ye yakın şehrinde varız. Almanya, İngiltere, Romanya, Hollanda, Yunanistan, Ukrayna, Hollanda, Belçika ve Kıbrıs’ta temsilcilikler açtık. Son dönemlerde yurt dışından Türkiye’de gayrimenkul almada yoğun bir talep var. Bu taleplere Genel Müdürlük bünyemizde oluşturduğumuz Arap Ülkeleri, Çin, İran, Türki Cumhuriyetler, Rusya ve Avrupa masaları ile doğru, güvenilir, gerçek değerinde fiyat garantisi ile hizmet veriyoruz. Özellikle Çin, İran, Rusya ve Arap Ülkelerinden yoğun bir talep var. Site içinde, kapalı otopark, açık-kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, fitness center ve sosyal donatı alanları olan projeler tercih ediliyor. Şehir merkezine ve AVM’lere yakınlık; havalimanı, limanlar, metro gibi ulaşım desteği olan lokasyonlar da tercihler arasında. Gelen taleplere Türkiye’nin birçok noktasındaki temsilcilerimizle yanıt veriyoruz. İnşaat şirketleriyle özel anlaşmalar yaparak avantajlı fiyatlar alıyoruz. Turyap’a sağlanan avantajlı fiyatları gerek yerli gerekse yabancı alıcılara sunuyoruz” dedi.