Türkiye 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancılara doğrudan vatandaşlık veriyor.





Yüksek gelirli Ortadoğulular hem tutarın düşük olması hem de İslami yaşam tarzını sürdürmek düşüncesiyle uygulamaya ilgi gösteriyor.





Türkiye vatandaşı olmak isteyen yabancıların yapması gereken gayrimenkul yatırımı 19 Eylül 2018'den itibaren 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü.





Üstelik bu yolla başvuranlara "oturma izni"değil doğrudan vatandaşlık veriliyor. DW Türkçe'de yer alan haberde süreçin yabancı yatırımcının Türkiye'deki bir danışmanlık şirketine başvurmasıyla başlıdığı belirtildi.





Haberde gerekli belgelerin teslim edilmesinin ardından ortalama 45-50 gün içerisinde Türkiye kimlik kartları bütün aileye teslim edildiği ifade edildi.





İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre düzenlemenin ardından büyük çoğunluğu Ortadoğu’dan 250'yi aşkın kişi bu yolla Türkiye vatandaşlığına başvurdu.





Haberde Türkiye'ye vatandaşlığınına en çok ilginin İran ve Irak'tan geldiğini belirtilirken, bu ülkeleri Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Cezayir, Libya, Yemen gibi ülkeler takip ediği kaydedildi.





Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), Kasım 2018 konut satış rakamlarına göre, 11 ayı kapsayan verilerde Türkiye genelinde 35 bin 430 konut yabancılara satıldı.





Iraklılar 7 bin 308 ile birinci, İranlılar 3 bin 217 ile ikinci, Afganistanlılar ise bin 852 ile üçüncü sırada yer aldı.





Sadece Kasım ayında Türkiye'den en fazla konut alan yabancılar sıralamasında Iraklılar 1003 konut ile birinci sırada yer alırken İranlılar 463 konut ile ikinci oldu. İran'ı 261 konut ile Afganistan ve Rusya Federasyonu, 233 konut ile Suudi Arabistan izledi.