Türkiye’yi hafif çelik yapı sistemiyle yine bir Yapı Fuarı’nda tanıştıran markası Vekon ve dış cephe için fibercement levha markası Ekobord fuarda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Bu yıl 46.’sı düzenlenen Yapı Fuarı’na ön üretimli yapı sektörünün öncü firması Vekon ve fibercement dış cephe malzemeleri üreticisi Ekobord ile katıldı. Vefa Group çatısı altında yer alan Vekon ve Ekobord markaları sektöründe gerçekleştirdiği ilklerle tanınıyor.

ORHAN GÜNER; “1999 YILINDAN BUGÜNE TÜRKİYE’DE HAFİF ÇELİK BÜYÜK YOL KATETTİ”

Vekon; modüler konteyner, prefabrik ve çelik yapı sistemleriyle şantiye mobilizasyonu, acil yerleşim yapıları, toplu konutlar, okul ve hastane gibi çok amaçlı yapıları hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında hayata geçiriyor.

1999 yılında Türkiye’nin ilk hafif çelik yapısını hayata geçiren Vekon, hafif çelik yapıların yaygınlaşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Toplu konutlardan kamu yapılarına kadar çok sayıda projede imzası bulunan Vekon, geniş ihracat ağıyla da bugün itibariyle 121 ülkeye ulaşmış durumda.

Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner; “Bilinç düzeyi yüksek toplumlarda çelik yapının ağırlıklı olarak tercih edilmesinden hareketle yaptığımız araştırmalar ve çalışmalar sonucu Türkiye’nin ilk hafif çelik yapısını 1999 yılında hayata geçirdik. O günden bugüne hafif çelik yapılara gerek kamunun gerekse bireysel tüketicilerin yaklaşımında büyük gelişme yaşandı. Geçmişte endişeyle ve bilinmezlikle yaklaşılan hafif çelik yapılar yıllar boyunca çelikle yapılan projeler ve bilgilendirici faaliyetlerle toplumda farkındalık oluşturuldu ve tercih edilirliği arttı. Depreme karşı yüksek direnci, hızlı üretim ve montaj olanaklarıyla betonarme yapılara kıyasla çok daha avantajlı konumda olan hafif çelik yapılar bugün gerektiğinde yapısal çelikle birlikte kullanılarak hastanelerden yurtlara, villalardan çok katlı yapılara kadar birçok alanda tercih ediliyor. Türkiye’de kurulmuş ve sektörünü birçok ilkle tanıştırmış olan Vekon, bugün dünyanın farklı coğrafyalarında birçok hafif çelik projesini başarıyla tamamlamış bir markadır” dedi. “Deprem kuşağında olan ülkemizde kentlerin yeniden yapılanması kapsamında çelik yapılar iyi bir alternatif olarak tercih edilmeye başlandı, bunun yaygınlaşması gerekiyor.”

 

 

FIBERCEMENT LEVHALAR İLE YAPILARIN ÖMRÜ UZUYOR

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul Rekor Sayıda Ziyaretçiyi Ağırladı Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul Rekor Sayıda Ziyaretçiyi Ağırladı

Çevreye duyarlı yaklaşımıyla fibercement dış cephe kaplaması üreten Ekobord, fibercement levhalar ile yapılara yangın dayanımı, yüksek enerji verimliliği ve uzun kullanım ömrü sunuyor. Yapıların dış etkenlerden korunmasına katkı sağlayan ve farklı desenleriyle estetik bir görünüm sağlayan Ekobord ürünleri Yapı Fuarı’nın dikkat çeken stantları arasında yer aldı.

Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner; “İnşa teknikleri ve yapı malzemeleri her geçen gün gelişme kaydediyor. Biz de dünyadaki trendleri takip ederek ülkemizdeki standartları yükseltecek yenilikçi çözümler sunuyoruz. Ekobord markamızla ürettiğimiz fibercement levhalar bugün yapıların dış cephelerine sağladığı estetiğin yanında yanmazlık özelliği ve su iticiliğiyle uzun ömür ve yüksek dayanıklılık sunuyor” dedi.