15 yıldır lüks ve delüks hac turları düzenleyen Vizyon Turizm bu yıl 165 kişiyi 15 Ağustos Çarşamba günü kutsal topraklara yolculuğa götürecek. Hacı adayları hiç alışık olmadıkları bir ortam ve iklim ile karşılaşacakları için hac ibadetleri öncesi pek çok konuda tedirginlik yaşayabiliyor. 1990 yılından bugüne hac organizasyonları düzenleyen Vizyon Turizm, bu yıl da kendileriyle yolculuğa çıkacak hacı adaylarını bilgilendirmek için bir toplantı düzenledi. 4 Ağustos Cumartesi günü Çırağan Sarayı’nda yapılan bu toplantıda hacı adaylarına ayrıntılı bilgiler verildi.

 

Hacı adaylarının kıyafet seçimi nasıl olmalı?

Hacı adaylarının hazırlıkları sırasında mevsime uygun, açık renkli, terletmeyen kıyafetleri tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Vizyon Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, ortopedik ayakkabı, yeteri kadar pamuklu iç çamaşırı, pamuklu bol kıyafetler, lastiği sıkı veya dar olmayan çoraplar, şapka ve güneş gözlüğünün yanında sürekli kullandığı ilaçlar varsa onları da mutlaka yanlarına almaları gerektiğini söyledi. Hacı adayların Türkiye’de kullandıkları hatları da kutsal topraklarda aktif olarak kullanabileceklerinin altını çizen Çizmeci, “Bununla alakalı olarak operatörlerin Suudi Arabistan için özel konuşma ve internet paketleri oluyor. Konuyla alakalı Hacca gitmeden önce kendi operatörlerini arayıp gerekli bilgiyi alabilirler. Öte yandan hacı adaylarının olası bir sağlık problemiyle karşılaşmaması için Hac ve umrede seyahat sigortaları acenteler tarafından umreciye ve hacıya zorunlu olarak yapılıyor. Ama bununla beraber biz Hac kafilemizde yanımızda doktorumuzu da götürüyoruz ki acil bir durumda ilk müdahaleyi yapabilsin. Ama daha sıklıkla rastlanan grip, farenjit gibi hastalıklar için doktorumuz orada hacılarımıza devamlı uyarılar yapıyor. Bunun dışında daha ciddi durumlarda orada Türk hastanesini de kullanabiliyoruz. Bu yüzden misafirlerin endişe etmelerini gerektiren hiç bir durum yok” dedi.

 

“Misafirlerimize bir miktar Riyal bulundurmalarını tavsiye ediyoruz”

Vizyon Turizm olarak misafirlerine ibadet için ihtiyaç duyacakları umre ve hac kitapçığının yanı sıra; ihram, ihram kemeri, alkolsüz sıvı sabun-ıslak mendil, seccade, bayanlar için tavaf patiği vb. önemli ihtiyaçlarını verdiklerinin altını çizen Çizmeci, bu detayların dışında ibadetleri için mutlak olması gereken bir şeyin olmadığını söyledi. Suudi Arabistan’ın para biriminin Riyal olduğunu da hatırlatan Çizmeci, “Aslına bakarsanız hemen hemen her yerde dolar, bir kısım yerlerde de Türk Lirası geçiyor. Ancak biz ne olur ne olmaz diye, misafirlerin gitmeden önce ilk gün yaşayabilecekleri acil durumlar için bir miktar da olsa yanlarında Riyal bulundurmalarını tavsiye ederiz. Ama olmazsa da dediğimiz gibi dolar her yerde geçerlidir.

 

Hac bilgilendirme toplantısında uzman doktorlar misafirlere her konuda ayrıntılı bilgi aktardı

Vizyon Turizm’in düzenlediği toplantıda hac ibadeti A’dan Z’ye anlatılarak organizasyonun detayları görsel materyallerle netleştirildi. Ayrıca toplantı salonunda bulunan uzman doktorlar, misafirlerden gelen soruları yanıtlayarak hac ibadetine dair ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Toplantıda son olarak hacı adaylarının Hacca gitmeden önce yapması gereken bazı hazırlıklar olduğuna dikkat çekilerek yapılması gerekenler aşağıdaki gibi sıralandı;

 

  • Bünye az uykuya alıştırılmalı

  • Seyahat öncesi günlük spor ve bol bol yürüyüş yapılmalı

  • Önemli ihtiyaç malzemeleri hazırlanmalı

  • Gerekli sabrı göstermek ve yaşanacak zorluklardan etkilenmemek için psikolojik hazırlık yapılmalı.


 

Vizyon Grup Hakkında:
Bilet satış, konaklama hizmetleri, sosyal aktiviteler, kültürel ve turistik tur organizasyonları gibi turizmin birçok faaliyetinde en iyi hizmeti veren Vizyon Grup, yerli ve yabancı konukların ağırlanmasında, özel davet ve organizasyonlarda deneyimli kadrosuyla sorunsuz hizmet vermeyi amaçlıyor. Misafirlerine, ulaşım alanında, deneyimli kadrosuyla talep edilen model ve markalarla, güvenli ve konforlu, transfer, araç kiralama ve taşıma hizmetleri de ayrıca sağlıyor.