Türkiye genelinde yapılan araştırmada, markalı konut satışının yüzde 10’unun yabancılara yapıldığı belirlendi. Yeni Konut Fiyat Endeksi', 2019 yılı Nisan ayına ait konut satış verilerini açıkladı. Bu araştırmaya göre, özellikle yabancıların markalı konuta yöneldiği ortaya çıktı.


Yabancılar En çok hangi bölgelerden Markalı konut alıyorlar bu araştırma şunu gösteriyor özellikle şehir merkezlerine yakın alış veriş merkezlerine çok yakın ,deniz gören projeleri tercih ediyorlar Beylikdüzü Bölgesinde Deniz İstanbul , Azur Marmara ,Mabeyn Marmara , Marmara Evleri4 , Bahçeşehir Bölgesinde Atmaca Gurp projeleri , Başakşehir Bölgesinde  bitmiş ve ve iskanı alınmış projeler tercih sebebidir.

YABANCILAR DAHA ÇOK 2+1'İ TERCİH EDİYOR

Araştırmada ayrıca, markalı konutların yüzde 10'unun yabancılar tarafından satın aldığı da belirtildi. Yabancıların daha çok 2+1 özellikteki konut tipinin tercih ettiği ifade edildi.

STOK ERİME HIZI 2,62 OLDU

Evlerin satışının yüzde 48'i, 2+1 konut tipi evlerin üzerine gerçekleşti. Yeni Konut Fiyat Endeksi, nisan ayı stok erime hızı rakamları değerlendirildiğinde adet bazlı stoklarda yüzde 2,62 oranında erime gözlendi.