Bilindiği gibi 1 Ocak 2019 tarihinde “Yapı Denetim Sistemi’nde köklü bir değişikliğe gidilecek.





Bu tarihten itibaren yapı denetim kuruluşlarının ataması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılacak.





Bu amaçla 5 Şubat 2008 tarih ve 26778 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan “Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği’nde yeni değişiklikler yapılması öngörülmüş olup taslak metin hazırlanmıştır. Peki bu taslak metne göre neler değişiyor?





5 Şubat 2008 tarih ve 26778 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği” yapılacak olan bu değişiklik ile 9. kez değiştirilmiş olacaktır. Yaklaşık olarak her yıl bu yönetmeliğimiz değişikliğe uğruyor.Bu kadar çok değişiklik yapılması akıllarda, “Yönetmelikler deneme – yanılma yöntemiyle mi yazılıyor?” sorusunu getirmiyor değil. Her neyse biz konumuza dönelim ve nelerin değişeceğinden bahsedelim.





Teknik öğretmenler ve teknikerler Bakanlıkça sınırları belirlenmiş olan yapılarda şantiye şefliği görevini üstlenebilecekler. Bununla birlikte teknisyenlerin de yardımcı kontrol elemanı olarak görevlendirilmelerine olanak verilecek.





Peki, yapı denetim sayısı nasıl belirlenecek? Faal yapı denetim kuruluşu olmayan illerde nasıl bir yöntem izlenecek? Yapı grupları ve birim maliyetleri nasıl belirlenecek? Taslak metinde göze çarpan konuları maddeler halinde aşağıda açıklayalım.





Devamını Okumak İçin TIKLAYINIZ.