Devletin, vatandaşıyla imar barışı adıyla bir araya gelmesini kapsayan Yapı Kayıt Belgesi'nde tüm detaylar resmileşti. Son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 olarak belirlenen Yapı Kayıt Belgesi için en düşük metrekare fiyatı 200 lira olarak açıklandı.


Yapı Kayıt Belgesi Ücret Tablosu























Tarım Amaçlı Binalar 200 TL / M2
1-2 Katlı Binalar ve Basit Sanayi Yapıları 600 TL / M2
3-7 Katlı Binalar ve Entegre Sanayi Yapıları 1000 TL / M2
8 Kat ve Daha Yüksek Binalar 1600 TL / M2
Lüks Binalar, AVM, Villa, Hastane, Otel Vb. Yapılar 2000 TL / M2

Yapı Kayıt Belgesi ücretlendirmesi

Tarımsal amaçlı basit binalar için metrekaresi 200 TL, 1-2 katlı binalar ve basit sanayi yapıları için metrekaresi 600 TL, 3-7 katlı binalar ve entegre sanayi yapıları için metrekaresi 1000 TL, 8 ve daha yüksek katlı binalar için metrekaresi 1600 TL, lüks binalar, villa, alışveriş kompleksi, hastane, otel ve benzeri yapılar için ise metrekaresi 2 bin TL ödeme yapılacak.

Tarihi Yarımada ve Boğaz'daki yapılara belge yok

Yapı Kayıt Belgesi'nin Resmi Gazete'de yayımlanan tam yönetmeliğine göre İstanbul'da tarihi Yarımada içerisinde kalan yapılar ile Boğaz sahil şeridi ve öngörünümünde kalan yapılar için Yapı Kayıt Belgesi verilmeyecek. Bu yapılar için belgenin verilmesi ve daha sonra bu durumun ortaya çıkmasıyla Yapı Kayıt Belgesi kapsamında verilen tüm haklar geri alınacak, yatırılan ücret geri verilmeyecek ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.