Gayrimenkul danışmanları, yeni evlenecek çiftlere daire kiralama kararlarını daha hızlı vermeleri için nasıl yardımcı olabilir?


İlkbahar ve yaz aylarında kiralık daire arayanların başında evlenmeye hazırlanan ya da yeni evlenmiş çiftler geliyor. Peki gayrimenkul danışmanları bu süreçte kiralık daire hizmetlerinde neler yapabilir, yeni evlenecek çiftleri ev kiralama konusunda nasıl ikna edebilir? Evlenecek ya da yeni evli çiftler ev kiralama sürecinde, yeni ev kurma heyecanıyla beklentilerini belirlemekte zorlanabiliyor. Bu noktada gayrimenkul danışmanlarının yeni evlenecek çiftlere nasıl yol gösterebilir?

İşte, gayrimenkul danışmanlarının yeni evlenecek çiftlere ev kiralarken dikkat etmesi gerekenler…


Kiralık ev arayanlar hangi ilanları tıklar? 


Evin özellikleri kadar muhitin önemine de dikkat çekin

Yeni evlenecek bir çift, hayallerindeki ev için iş ve sosyal yaşamlarına uzak bir bölgeyi tercih etmek isteyebilir. Ancak bu noktada çiftin alışkanlıkları değişebilir ve yaşam kalitesi düşebilir. En doğru kiralık daire, kişilerin yaşam standartlarına uygun evdir aslında… Çiftin, evin sadece iç özelliklerini beğenmesi yeterli olmayabiliyor. Yeni evlenecek çiftlere; muhitte ve binada oturan kişilerin sosyo-kültürel özelliklerini anlatıp, onlara uygun olup olmadığını sorabilirsiniz.

Aynı zamanda kiralık dairenin iç özellikleri kadar ulaşım kolaylığı sunması da önemlidir. Yeni evlenecek çifte, önce alışkanlıklarını sorup, aldığınız yanıtlara göre sosyal hayatlarına ve iş yerlerine ulaşımda rahatlık sağlayacak bölgelerdeki kiralık dairelerini gezdirebilirsiniz.


Daha çok ve daha etkili emlak ilanı için 7 taktik! 


Pratik çözümler sunun

Büyük bir daire ilk etapta herkesin hoşuna gidebilir ancak yeni evlenecek bir çiftin düğün, eşya gibi birçok masrafı vardır. O nedenle küçük ama kullanışlı bir ev, yeni çiftler için hem az masraflı hem de pratik kullanımlı olabilir.

Çok odalı ve geniş evler, küçük dairelere göre daha pahalıdır. Böyle bir tercih yapan çift, bütçelerini ve küçük bir aile olduklarını da düşünerek, daha uygun evlere yönelebilir.

Kiralık daire gezdirirken, dairenin avantajlarından bahsedebilirsiniz. Mesela pay ölçerli olmasının, aidat giderinin, binanın mantolamalı oluşunun sağlayacağı artı özellikleri aktarmalısınız.

 

Tasarrufu vurgulayın


Küçük bir evde yakıt giderleri daha az olacağı için tasarruf etmek mümkündür. Aynı zamanda çok büyük olmayan ve kullanışlı bir ev için az eşya yeterli olacağından hem maliyet hem de iş yükü azalır. Akıllı bina sistemleri, enerji tasarrufu sağlamak açısından doğru bir tercih olabilir.

Yeni ve genç binalar; tadilat masrafı gerektirmez, bu özellik yeni çiftlerin ilgisini çekecektir. Aynı zamanda yeni binalardaki dairelerin çoğunda ankastre mutfak, fırın, davlumbaz, ocak gibi eşyalar hazır olur. Bu da alınacak eşyalardan tasarruf edilmesini sağlar.