Yılın Mimarlık ve Ekolojik Yapılaşma Uluslararası Zirvesi Archisections 19 Ekim’de İstanbul Çırağan Sarayı’nda Gerçekleşiyor


“Archisections – Mimaride Yeşil & Mavinin Sonsuz Tonları’’ buluşması 19 Ekim tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek. “Daha Yeşil, Daha Mavi Ekolojik Yapılaşma ve Şehirlerde Doğaya Nefes Aldırmak!” ana temasıyla hazırlanan konferans, Unesco tarafından İstanbul’a verilen “yaratıcı şehir” ünvanının da altının çizileceği bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

“Kentsel tasarımdan mimariye uzanan yelpazede sunumlar içeren, doğanın gücünü yaşamlarımızda yoğun olarak hissettiğimiz uluslararası mimari bir platformda buluşma sağlamak ve sorunlara çözüm aramak amacıyla hazırlanan Archisections konferansında “Yeşil ve mavinin sonsuz tonlarının hakim olduğu sürdürebilir ekolojik dengeyle konforlu yaşama alan yaratabilir miyiz?’’ sorusunun yanıtı aranacak.



Ağa Han Mimarlık Ödüllü Prof. Dr. Süha Özkan’ın ödüllü Curitiba sunumu, Sambuichi Architects’ten Hiroshi Sambuichi tarafından doğanın gücü; su, rüzgar, güneş ile yaşam enerjisi yükselen şehir Hiroshima ve Los Angeles Sürdürülebilirlik Planı’nın inceleneceği Vaka Analizi oturumları merakla bekleniyor.

Çevreciliğe sahip bir idare anlayışı ile tasarıma önem veren şehirlere sahip bir ülke olgusunu ön plana alarak Dünyanın yedi kıtasından çözüm örnekleri, ezber bozan farklı yaklaşımlar, şehircilikte devrim yaratan vaka analizleri yapılacak zirvede İstanbul için çözüm arayışları da ortaya konacak.

Mimarlar, işadamları, yatırımcılar, müteahhitler ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, iç mimari sektöründeki firmalar, belediyeler ve şehir planlamacıları, turizmciler, mühendisler ve mimari bölümü öğrencilerinin başvurduğu etkinlikte ayrıca Yeşil-Mavi ödül töreni de düzenlenecek. Bu etkinlik, tarihi Çırağan Sarayı’nda konferans, sergi ve 2D/3D poster sunumları ile gerçekleştirilecek.

T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığı, GAD Mimarlık Vakfı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, THY, Green Planet Architects’in destek verdiği, Schindler, Total Solution Provider, Kale Grubu gibi sponsorlarla gerçekleşecek etkinliğin Yarışma Kurulu’nda aşağıdaki isimler yer alıyor: Doç.Dr. Ervin Garip (İ.T.Ü.), Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu (İ.K.Ü.), Prof.Dr. Doğan Zafer Ertürk (Işık Üniversitesi), Doç.Dr. Rana Kutlu (İ.K.Ü.), Doç.Dr. Ece Ceylan Baba (Yeditepe Üniversitesi), Prof. Dr. Mustafa Özgünler (M.S.G.S.Ü.), Roy DEN HOED (Green Planet Architects Başkanı), Y. Mimar Sevinç Ormancı (Sedeko Mimarlık), Dr. Öğr. Üyesi Ümit Arpacıoğlu (M.S.G.S.Ü.), Doç.Dr. Kerem Yavuz Arslanlı (İ.T.Ü.), Dr. Öğr. Üyesi Vehbi Tosun (İ.K.Ü.), Dr. Duygu Erten (TURKECO), Y. Mimar Orkan Zeynel Güzelci (İ.K.Ü.), Prof. Dr. Ayhan Usta (İ.K.Ü).

Etkinliğin Danışma Kurulu’nda ise; Archisections Koordinatörü Y. Mimar Sevinç Ormancı, Gad Mimarlık Ofisi Başkanı Y. Mimar Gökhan Avcıoğlu, Gyoder Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Kadir Has Üniversitesi’nden Prof. Arzu Erdem, Y. Mimar Emre Arolat, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Y. Mimar Murat Tabanlıoğlu, İBB Kentsel Tasarım Müdürü Ömer Turan, Y. Mimar Han Tümertekin, World Architecture Community Yazı İşleri Müdürü Berrin Chatzi Chousein, Kent Plancısı A. Faruk GÖKSU, Archisections8 Onur Kurulu Üyesi DEMSA Grup Başkan Vekili Demet Sabancı

Çetindoğan ile işin teknik organizasyonunu yürüten VIP Event Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu yer alıyor.

Ülkemizden ve dünyadan alanında tanınmış pek çok isim de konferansımızda konuşmacı olarak yer alacak. Yeşil yol projeleri, geleceğin şehirleri, endüstriyel şehirde yaşam, mimaride sürdürülebilirlik planları, eko yenilenebilir enerjiler, dünden bu güne Hiroşima gibi konuların yer alacağı konferansın konuşmacıları arasında da Gad Vakfı Başkanı Mimar Gökhan Avcıoğlu, Sedeko Mimarlık Sahibi Y.Mimar Sevinç Ormancı, Gyoder Başkan Yardımcısı ve Kentsel Dönüşüm Öngören Hukuk Bürosu Yetkilisi Prof. Dr. Gürsel Öngören, Frederick Fisher & Partners Ortağı Mimar Joseph Coriaty, World Architecture Community Başkanı Prof. Dr. Süha Özkan, Tabanlıoğlu Mimarlık Yetkilisi Mimar Murat Tabanlıoğlu, Hamzah&Yeang Architects Yetkilisi Mimar Ken Yeang, Mimar Han Tümertekin, Lehrer Architects Yetkilisi Mimar Michael B. Lehrer ve Peyzaj Mimarı Mia Lehrer, Ceo H. Serhan Süzer, Strateji Destek Platform Kurucu Ortağı Şehir Planlamacısı Faruk Göksu, Mimar - Yazar Nevzat Sayın, David Miller Architects Yetkilisi Mimar David Miller, Mimar Hiroshi Sambuichi göze çarpan isimler arasında.

Y. Mimar Sevinç Ormancı Koordinatörlüğünde bir çok ünlü mimar, kurum, yapı şirketi ve çevreci kişilerin danışma kurulunda görev aldığı çalışma için ortak akıl ile tüm kurum ve kuruluşlara eşit mesafede herkesi kucaklayan ancak şehirlerde doğaya daha fazla nefes aldırmak, daha iyi bir yaşam için tasarımların ve uygulamaların ön planda olacağı bir platform olarak yürüteceğimiz konferans çalışmasına tüm ilgililerin katılımını ve katkısını bekliyoruz.