Aralık ayında Katar’da ofis açan Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Gül, Golden Palm Awards ödülüne layık görüldü. 40 yıldır Türkiye’nin farklı bölgelerinde inşaat yapan Gül İnşaat’ın yönetim Kurulu Başkanlığını devralmasının ardından Katar ve Kuveyt’te yatırımlar gerçekleştiren Gül, bu başarılarıyla Yılın Girişimci Genç İşadamı seçildi.





Başarılarıyla dikkat çeken genç iş adamı Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Gül, Golden Palm Awards’da Yılın Girişimci Genç İşadamı seçildi. Raffles Otel'de gerçekleşen ödül töreninde iş ve cemiyet dünyası bir araya geldi. 





İnşaat sektöründe 40 yıldır faaliyet gösteren Gül İnşaat’ın yönetimini üstlenen Yunus Emre Gül, kısa zamanda elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. İstanbul’da iki noktada büyük konut ve ofis projelerinin satışına devam eden Gül İnşaat, Katar’da aralık ayında açtığı ofisiyle hem Türkiye projelerinden satış gerçekleştiriyor, hem de bu ülkede inşaat işleriyle sektörünü yerini sağlamlaştırıyor.





Yunus Emre Gül, ödül konuşmasında son bir yılda yurtdışında Türk bayrağını dalgalandırmaktan gurur duyduğunu belirterek “Bu değerli ödülü çabalarımızın takdiri olarak değerlendiriyorum. Katar ve Kuveyt’teki girişimlerimizin yalnızca şirketimize değil ülkemize de çok önemli katkıları olacağına inanıyorum” dedi.





Yurtdışı alıcılarına ödeme kolaylıkları sağlıyor





Gül, şirkete getirdiği yeni vizyonu “Bir girişimci olarak ekonomi yükselişteyken gelen başarının sonuçlarını deneyime dönüştürüp yeni projelere güç sağlaması için kullanmayı tercih ediyorum. Yurtdışı yatırımcılarını çekmek bu bakımdan çok önemli. Ayrıca inşaat tecrübemizi başka ülkelerde değerlendirmek konusundaki fırsatları da takip ediyorum” sözleriyle özetledi.





Son sekiz ayda Katar’da 25 milyon TL’lik satış yaptıklarını ifade eden Yunus Emre Gül, bu ülkedeki rutsat aşamasında 34 villalık toplamda 220 milyon TL değerinde bir proje için hazır olduklarını kaydetti. Gül, yurtdışı müşterilerine ödeme kolaylıkları ve 24 ay sıfır faizli satış kampanyası sunarak ekonomiye destek olduklarını söyledi. 





Ambarlı Limanı’nda iş merkezi, Kavaklı’da konut projesi





Gül İnşaat, yurtdışı çalışmalarını hızlandırırken İstanbul’da ise iki projenin satışlarına devam ediyor. Liman Park Ambarlı projesi 9 katlı tek bloktan meydana geliyor 11 katlı iş merkezi Liman Park, bu bölgedeki ofis ihtiyacına yanıt veriyor. Ambarlık Gümrük Müdürlüğü’nün bulunduğu yerde inşa edilen Liman Park projesi nakliye ve gümrükçülerin ihtiyacına cevap verecek şekilde tasarlandı. Metrekare fiyatı 3500 dolar olan Liman Park’ta yüzde 50 peşinatla firma bünyesinde 12 ay vade farksız taksit yapılıyor.





146 ofis ve 7 dükkandan oluşan ve 1.723 metrekarelik arsa üzerine kurulan projenin 8 katında ofisler, bir katında ise dükkanlar yer alıyor. Liman Park’ta ofisler brüt 33 ila 86, net 19,5 ila 50 metrekare büyüklüğe sahip. Projenin inşaat alanı 8 bin 778 metrekare olarak belirlendi. Ulaşım açısından avantajlı bir noktada yükselen Liman Park projesi E-5, TEM, sahil yolu, bağlantı yollarına oldukça yakın. Projeden metrobüse 2 dakika, havaalanına ise 5 dakikada ulaşmak mümkün.





Firmanın satışta olan bir diğer projesi Rose Garden’da metrekare fiyatları 4500-6000 TL arasında değişiyor. 2+1, 3+1, 4+1 olmak üzere 135 metrekareden 192 metrekareye dek daire seçenekleri içeren Rose Garden, Aile Yaşam Sitesi olarak tasarlandı. Deniz manzaralı daireleri de olan Rose Garden Kavaklı’da 24 saat güvenlik, kapalı otopark, havuz, çocuk parkı, fitness center, sauna, soğuk duş konforu da yaşanacak. Projede 126 daire ve 35 dükkan yer alıyor. Projenin yakınında Eğitim Vadisi, Anadolu ve Fen Liseleri yer alırken, E-5 karayoluna 2.5, sahile ile 4 kilometrelik mesafesiyle lokasyon olarak da avantaj sunuyor.





Hakkında





Gül İnşaat 1955’den bu zamana devlet ihaleleri, yollar, cami inşaatları, köprü, alt yapı, fabrika inşaatları yapımından gelen inşaat ve ekipman deneyimleri ile inşaat sektörünün öncü firmalarından biridir. Gül İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Gül Türkiye genelinde ve İstanbul, Antalya, Bodrum, İzmir gibi illerde gerçekleştirilen projelerinde kente yakışacak mimari estetiği devam ettirmişlerdir. Yıllara meydan okuyan bu şehrin yeni ve kalıcı eserlerini oluşturma bilinci ile sağlamlığı; pek çok medeniyete yaşam vermiş İstanbul’da yeni yaşamları şekillendirmek ilkesi ile detaycılığı hiç elden bırakmadan onlarca projeye hayat verilmiş ve ülkesine değer katan bir anlayışla geleceğe yürümeye devam etmektedir.