Asya ülkelerinde servet sahiplerinin sayısının hızla artmasıyla, New York dünyanın en zenginlerinin gözde şehri olma unvanını kaybetti.


Yeni bir araştırmaya göre, Hong Kong en az 30 milyon dolar servet sahibi kişiler segmentinde en yoğun nüfusu barındıran şehir olarak New York’u geçti.

Wealth-X’in araştırması, eski İngiliz kolonisi olan Hong Kong’ta ultra zenginlerin sayısının geçen yıl yüzde 31 oranında artarak yaklaşık 10 bine yükseldiğini ortaya koydu. New York ise 9 bin kadar ultra zenginle Hong Kong’un arkasında kaldı.

Sıralamada Tokyo üçüncü olurken, Paris ise Brexit’le konumu sarsılan Londra’yı geride bırakarak dördüncü sıraya yerleşti.
Tüm dünyada ise ultra zenginlerin sayısı geçen yıl yüzde 13 oranında artarak 256 bin kişiye yükseldi. Bu kişilerin toplam serveti 31,5 trilyon dolar oldu.

Raporda şu ifadelere yer verildi: ”Asya-Pasifik bölgesinin gelecek beş yılda diğer bölgelerle olan ultra-zengin açığını kapatması beklense de Avrupa’nın, Ortadoğu’nun ve Afrika’nın gerisinde kalacağı öngörülüyor.”