Beylikdüzü Kavaklı Bölgesinde İnşası devam eden Arev Okulları 2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılında Açılması planlanıyor.


2018 -2019 Eğitim Öğretim Yılına hazırlık yapan Arev Okulları  Okul öncesi eğitimin; her çocuğun kendi içinde sahip olduğu bilişsel ve sanatsal yeteneklerini keşfetmeleri için çocukların kendilerini rahat ve ev sıcaklığında hissedebilecekleri ortamlarda gerçekleşmesi gerekir.

AREV Okulları, ilkokullarında; teknoloji kuşağı çocuklara doğru eğitimler verebilmek adına; teknolojik ekipmanları ile süreç ve sonuç odaklı olarak, eğitim vermeyi planlarken; ruhsuz bir teknolojik nesil yerine; ahlaki davranışların ve karakter gelişiminin de yeni teknolojiyle paralel özellikte olmasını amaçlar.

Vehbi Orakçı
AREV OKULLARI Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu
Aras Marmara Eğitim ve Hizmet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı
Beylikdüzü Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı
Marmara Mühendislik & Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

10.000 metrekare alanda hizmet verecek AREV Okulları, öğrencilere aktivite çeşitliliği sağlayarak onları keşfetmeye, deneyimlemeye, oyun oynamaya, sosyalleşmeye ve öğrenmeye davet ediyor. Bununla birlikte Uluslararası Cambridge Eğitim sistemine tabi olan AREV Okulları; yeşil dostu ve engelsiz kampüs yapısı ile de farklılığını yansıtmaktadır.

Robotik Kodlamanın Önemi


Geçtiğimiz yıl robotik ve yapay zekâ konusunda önemli gelişmeler kaydettik. Avrupa Birliği’nin robotlar için geliştirdiği e-kimlik uygulamasından sonra tüm dünya ve Türkiye gözlerini robotik eğitim sistemine çevirdi. AREV Okulları teknolojik donanımlar, robotik kodlama, STEM çalışmaları, yapay zekâ ve Ar-Ge laboratuvarları ile değişen teknolojiye anında uyum sağlamakta.

Yaşayan Okul Yaşayan Kampüs


Sosyal yaşamın önemini de farkında olan AREV Okulları; açık ve kapalı spor tesisleri, havuz, buz pateni pisti, kişiye özel hobi bahçeleri, konferans ve sergi salonu, satranç merkezi, bale ve müzik odaları ve eğitsel drama ve tiyatro eğitimi ile öğrencilerine kampüsünde bir yaşam sunmakta. Böylece yaşayan okul yaşayan kampüs mottosu canlı tutulmakta.


AREV Okulları ile Doğru Branş Düzgün Gelişim


AREV Okulları; okul öncesi eğitim programlarında, eğitim yaklaşımındaki en büyük yanlış olan, çocukların bütün branşlarda başarılı olması üzerine kurulu olan ancak tüm branşlarda başarısız olmasına neden olan kronikleşmiş anlayışı yıkarak; onların en mutlu ve en yetenekli olduğu ve kendisine en fazla değer katabildiği branşları tespit ederek; o branşta uzmanlaşmasını sağlamayı hedef alıyor.

Spor Eğitimi


Kuşkusuz bireyi psikolojik ve fizyolojik olarak geliştiren önemli etmenlerden biri spordur. Düzenli yapıldığı takdirde insan gelişimini maksimum seviyeye çıkartacak birçok spor dalının eğitimini erken yaşta öğrencilerine kazandırmayı amaçlayan AREV Okulları birçok spor branşının eğitimini bünyesinde barındırıyor.