Başkent İnşaat sahibi olan Uğur Vergili Gossipmag Business Dergisi'nin Çırağan Sarayında 2021 yılında düzenlediği ödül töreninin de ana sponsoru oldu. Uğur Vergili, bu etkinlikte yılın en iyi inşaat firması ödülünü ise ünlü popçu Hande Yener'in elinden aldı. Uğur Vergili, Kahramanmaraş ve 10 ilin etkilendiği deprem nedeniyle, depremzedeler için 11.5 milyon TL yardım bağışı yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Başkent İnşaat’ın projeleri arasında Işıltılı Evler, Golden Arch Hotel & Resort, AslıNaz Konakları Silivri, Eye of İstanbul, Işıltılı Evler Sancaktepe ve Başkent Tower gibi pek çok proje bulunuyor.

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy’un da Vergili’nin yapmış olduğu Silivri Aslınaz Konakları’nda deniz manzaralı daireleri bulunmaktadır. En son Silivri ASLINAZ Konakları’nda da SİSMİK İZOLATÖR kullanma kararı aldıklarını açıklamıştır.

Silivri’de 2023 yılı Ocak ayında başta Bülent Ersoy olmak üzere çok sayıda ünlü ismin katıldığı “Aslınaz Konakları”nın lansmanı ile gündeme gelen Başkent İnşaat’ın sahibi Uğur Vergili, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Şahinler Suç Örgütü’ne finans sağladığı iddiası doğrultusunda sorgusu yapılan Vergili tutuklanarak cezaevine gönderildi.