Gül Proje devam etmekte olan üç projesinde konutta indirim kampanyası kapsamında yüzde 25 indirim uyguluyor.


Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla uygulamaya konulan tapu harcı ve KDV indiriminin sonrasında konut kredi faiz oranlarının da düşürülmesi konut sektöründe ciddi anlamda bir hareketlilik meydana geldi.

Hem devlet hem de özel sektör eliyle başlatılan konut seferberliği kapsamında birçok tedbir ve teşvik yapıldı. Konut kredisi faiz oranları düşürüldü, KDV ve tapu harcı bedellerinde indirim yapıldı, özel sektör tarafından 150’den fazla konut projesinde geçerli olacak yüzde 20 indirim kampanyası başlatıldı. Gül Proje bunun da üzerine çıkarak şu an devam etmekte olan 3 projesinde yüzde 25 indirim uyguladığını açıkladı.

Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül konuyla ilgili şunları söyledi:

"Sektörü hareketlendirmek adına pek çok kurumun katılımıyla önemli bir kampanya başladı. Biz de Gül Proje olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek istedik. Kampanya kapsamındaki 0.98 faiz oranını farklı bölgelerdeki üç projemizde uyguluyoruz. İndirim oranını ise Gül Proje Express, Vira İstanbul ve Tempoint projelerimizde yüzde 20'den yüzde 25'e çıkararak ek bir fırsat sunuyoruz. Bu fırsat ile hem yatırım yapmak isteyen hem de ev sahibi olmak isteyen vatandaşımıza önemli bir fayda sağlayacağımızı düşünüyoruz."

Gül Proje tarafından İstanbul Avrupa Yakası ilçelerinden Sultangazi’de hayata kazandırılan Tempoint projesinde 5 konut, 1 rezidans ve 1 AVM Bloku yer alıyor. Toplam 7 blok şeklinde tasarlanan projede sıfır peşinatla konut satın alınabiliyor. Basın Ekspres yolunda yer alan Express projesinde ise 658 adet konut ve 31 adet de mağazaya yer veriliyor. Yüzde 25 indirim kampanyasına dahil edilen bir diğer proje Vira İstanbul’da ise 31 ticari alan ve bin 189 adet konut yer alıyor. Ağustos 2018’de hayatın başlaması beklenen proje İstanbul Avrupa Yakasının en çok tercih edilen ilçelerinden Beylikdüzü’nde yükseliyor.