Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz Shengen Bölgesine bildiğiniz üzere 28 Mart 2017 itibari ile Gürcistan giriş hakkı kazandı. Bu hak çerçevesinde Gürcü vatandaşları Shengen Bölgesi’nde 90 güne kadar vize serbestisine kavuştu.


Sizler için Gürcistan Batum’da emlak ve oturum konularında uzman, GEflat.com’un kurucusu Ali Aydın Argun ile konut yatırımı ile gürcistan oturumu alma hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Sayın Argun “Gürcistan yasaları 35 bin dolar ve üzerinde ekpertiz değeri bulunan gayrimenkul yatırımlarına 1 yıllık geçici oturum izni veriyor. Buradaki anahtar kelime “ekpertiz değeri” dir. Gürcistan’da konut fiyatları ülkemizdeki gibi henüz balon haline gelmediğinden ekpertiz değerleri de piyasa fiyatı ile hemen hemen aynıdır. Bildiğiniz gibi ülkemizde genellikle ekpertiz değerleri satın aldığınız fiyatın altında gerçekleşiyor. Gayrimenkullerin tek parça olması gibi bir zorunluluk şart koşulmuyor. İsterseniz 2 adet stüdyo daire alarakta bu şartı yerine getirebilirsiniz.” diye belirtti.

Gürcistan oturumunuzun dolacağı son ayda eğer hala 35 bin dolar ve üzerindeki gayrimenkulu elinde bulunduruyorsanız oturumunuzu tekrar bir yıllığına uzatabilirsiniz. Eğer bu süre içinde gayrimenkulünüzü satmışsanız ve elinizde bu değerde başka bir gayrimenkul bulundurmuyorsanız oturumunuzu uzatma hakkından mahrum kalıyorsunuz.

Eğer oturumunuzu bu şekilde uzatırsanız 4. Yılın sonunda Gürcistan Vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Gürcistan oturumu ile vatandaşlığa başvurma hakkınızı doldurana dek Gürcistan’ın Avrupa Birliği’ne tam üye olmasına kesin gözle bakılıyor. Konu hakkında detaylı bilgi almak için www.geflat.com u ziyaret edebilirsiniz.