Sosyal Medya çıktığı günden bu yana birçok kişi faydalı veya faydasız iş için kullanmaya başladı son günlerde sosyal medya masak tarafından denetime tabi tutulmaya başladı bunun sebebi ise birçok kişi kuruluş sosyal Medya’yı kendi çıkar ve amaçları için kullanmaya başladı, başkalarına zarar vermeye başladı sahte işler, sahte araç ilanları, konut ve arsa ilanları paylaşmaya başlayınca iş çığırından çıkmaya başladı.

Maalesef cep telefonunu doğru bir iletişim aracı olmaktan çıktı akşama kadar birçok kişi toplumun %90 gibi kesimi cep telefonu bağımlılığı hastalığına bulaşmış vaziyette burasını bir kazanç kapısı görerek yanlış işler peşinde koşan bir kesim bu %90'lık kesime kandırmanın dolandırmanın yolunu bulmaya çalışıyorlar.

TÜİK Ekim ayı konut satış istatistiklerini bu sabah açıkladı. TÜİK Ekim ayı konut satış istatistiklerini bu sabah açıkladı.

Gelelim bizim gayrimenkul konumuza bu sosyal medya mağazalarında paylaşılan ilanlara kim ve kimler tarafından paylaşılıyor ne kadar gerçekliği var kimliği tespit edilmemiş ve o kişi olduğu doğrulanmamış bir sürü sahte ilanlar ve kişiler var, isteyen istediği yerin resmini çekip ada parsel bilgisini yazıp sosyal medya üzerinden paylaşılıyor birçok kişi bu paylaşılan ilanları arayı soruyor gerçek olup olmadığına bakılmaksızın kaparo gönderiyor daha sonra dolandırıldım diye feryat ediyor.

Burada ne yapmamız gerektiğini açıklayım paylaşılan ilanların gerçekten yetkili emlakçı olup olmadığını sorgulamamız gerekiyor şayet bu bir emlakçı ise yetki belgesi numarasını talep etmemiz gerekecek, emlak ofisinin nerede oldurduğunu sabit numarasını talep edebilirsiniz gerecekten bu kişinin ofisi var mı yok mu?

Sosyal medyayı doğru bir şekilde kullanan birçok kurumsal emlakçılık mesleğini benimsemiş kişi ve kuruluşlar var bunları bu değerlendirmenin dışında tutuyoruz işini iyi yapan fayda sağlayan bu işi bu şekilde yapanlarla her zaman çalışmanızı tavsiye derim.

Editör: Kadir Özel