İstanbul'un ticaret merkezlerinden birisi olan Mecidiyeköy de ev kiraları geçen yıla oranla oldukça uygun fiyatlarda.


Son 5 yıl içerisinde bilişim, kozmetik vb. firmaların merkez ofislerini barındırdığı Mecidiyeköy ilçesinde çoğu işçi görev almakta. Hal böyle olunca vatandaşlar ev kiralamak istiyorlar. Bölgedeki yapılar, çoğunlukla iş yeri olarak veya ev ofisi olarak kullanılıyor. Bu yüzden fiyatları vatandaşa fazla gelebiliyor.


Bölgedeki 3+1 kiralık evler, 2500 TL'den başlayarak, merkezi konuma göre artış gösteriyorlar. Ara sokaklarda bulunması dahilinde bu fiyat biraz daha azalmakta. Özellikle de Cevahir Alışveriş Merkezine yakın olan kiralık ofis veya daireler, 3000 TL'den başlamakta. Eski yapılarda geçerli olan bu daireler, insanlar tarafından iş hanı olarak da değerlendiriliyor. Haliyle şahıs olarak ev kiralamak isteyenler bütçe bakımından biraz zorlanabiliyorlar.



Mecidiyeköy Kiralık Daire Fiyatları


2+1 kiralık daireler, fulya tarafına doğru 1200 TL'den başlarken alışveriş merkezi tarafına doğru 2000 TL'ye kadar ulaşmakta.


3+1 kiralık daireler de 1400 TL'den başlayarak 2300 TL'ye kadar gelmekte. Tabii ki evlerin kullanım alanlarına ve metrekare büyüklüğüne göre fiyatlar bölgede değişkenlik gösermeke.