Eylül ayı sonunda yapılan düzenleme ile Türk vatandaşlığı kazanımında 2 milyon dolarlık sabit sermaye yatırımı şartı 500 bin dolara, taşınmaz alımındaki 1 milyon dolarlık sınır ise 250 bin dolara düşürülmüştü.





Yatırımını veya bankalardaki mevduatını 3 yıl boyunca çekmeyen ya da satın aldığı gayrimenkulü 3 yıl boyunca satmamayı taahhüt eden yatırımcılara, ömür boyu Türk vatandaşı olma hakkı veriliyor.





Yeni Şafak Gazetesinde yer alan habere göre, bu kolaylıklarla birlikte vatandaşlık için başvuranların sayısının 250’yi geçtiği, vatandaşlık edinmek amacıyla ülkeye gelen yatırım miktarının ise 100 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor.





2018’in ilk 10 ayında yabancıların Türkiye’den 4.1 milyar dolarlık konut alımı gerçekleştirdiklerini belirten yabancılara vatandaşlık başvurusu için aracılık hizmeti veren VIPTurkishPass şirketinin CEO’su Akın Atalay, 2019 yılında yabancılara konut satışında hedefin 10 milyar dolar olduğunu söyledi.





Vatandaşlık için Avrupa’dan da başvurular geliyor





Türkiye’de ev alımına en çok Arap ülkeleri, İran ve Türki Cumhuriyetlerden ilgi gösterildiğini söyleyen Atalay, Avrupa ülkelerinde de Türkiye’ye vatandaşlık anlamında yoğun bir talep olduğuna dikkat çekerek binlerce İngiliz, Alman, Rus Alanya’da, Antalya’da yaşıyor diyerek bu ülke vatandaşlarının ev alarak hem kendi ülkesinin vatandaşlığını koruyup hem de Türk pasaportu alarak çifte vatandaş olmaya karar verdiklerini belirtti.





Türkiyede Özellikle İstanbul İlinde Bu iş Artık Danışmanlık Şirketleri yapmaya başladı Mozaik Danışmanlık olarak Görev yapan şirket bu konuda işin uzmanı olarak görev yapıyor .





Tel: 0212 853 23 30 Gsm: 0530 410 23 30