Londra’nın kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Seven Sisters bölgesinde Ant Yapı UK tarafından inşaatı gerçekleştirilen Apex House, bölgenin gelişiminde önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.





Ant Yapı’nın Londra’daki 5. projesi olan Apex House’un yapısal olarak tamamlanması nedeniyle binada bir tören gerçekleştirildi. Apex House’un 23. katında yapılan törene, Haringey Belediyesi İcra Kurulu Başkanı Zina Etheridge, Grainger İcra Kurulu Başkanı Helen Gordon, Grainger Kıdemli Geliştirme Müdürü Jonathan Kiddle, Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Karaduman, Ant Yapı UK Genel Müdürü James Emmett ve çalışanlar katıldı.





Apex House projesiyle Tottenham High Road ve Seven Sisters Road'un köşesinde bulunan eski belediye binası, yeni kiralık ve satılık evler sunmak için yeniden geliştiriliyor. İngiltere’nin en büyük kiralık ev sağlayıcısı Grainger için Ant Yapı UK’nin inşaatını üstlendiği binada 163 daire bulunuyor.





2020 Haziran’da tamamlanacak projenin yeni ev sakinlerinden, yerel işletme ve mağazalara yılda 1,5 milyon pound ek gelir yaratılacağı, böylece bölge ekonomisine de büyük katkı sağlanacağı tahmin ediyor. Yaklaşık 40 milyon pound tutarında yatırım değerine ulaşacak olan proje, ayrıca inşaat ve işletme aşamasında bulunduğu bölgeye 400'den fazla yeni istihdam sağlayacak.





Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay konuşmasında; "Apex House, Ant Yapı için özel bir proje ve Seven Sisters bölgesinin yeniden geliştirilmesinin kilit bir bileşeni. Proje kapsamında çalışanlarımızın %20sinin bu bölgeden olmasıyla, yerel istihdama katkı sağlamak ve yeni fırsatlar yaratmaktan gurur duyuyoruz.”dedi.





Grainger İcra Kurulu Başkanı Helen Gordon törendeki konuşmasında; “Seven Sisters’ta 15 yıldan fazla bir süredir çalışan Grainger, bölgenin geleceğine yönelik büyük bir ilgiye sahip. Aynı zamanda bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacağına inandığımız Apex House, gerçek bir dönüm noktası oldu. Seven Sisters’ta çok ihtiyaç duyulan yeni kiralık ve satılık evleri pazara sunmaya bir adım daha yaklaştığımız için mutluyuz. Beklentilerimize aynı hız ve kalitede yanıt veren Ant Yapı ekibi ile çalışmaktan dolayı çok memnunuz, kendilerine teşekkür ederim ” dedi.