İlanlarda Kullanılan Fotoğrafların Doğruluğunu Sorgulayın. Emlak ilan sitelerine girdiğinizde karşınıza bir filtreleme alanı çıkar. Bu filtrelerden yardım alarak aradığınız kriterlerde yüzlerce mülke ulaşabilirsiniz.





İlanlarda mülklerin her açıdan detaylı fotoğraflarının olmasına dikkat edin çünkü bazı ilanlarda fotoğraf kullanılmamaktadır. Eğer mülk sizin istediğiniz lokasyonda ve standartlardaysa, ilan sahibiyle iletişime geçerek detaylı fotoğrafları iletmesini isteyin. Telefonda konuşurken karşınızdaki kişinin iletişim şekline dikkat etmeyi de unutmayın. Eğer bir emlak danışmanıysa, çalıştığı şirketi ve adresi araştırabilirsiniz.





( İstanbul Esenyurt Bölgesi için Ayrıca bir uyarıda bulunmak isteriz bu bölgedeki emlakçıların %98,i ucuz emlak ilanı girerek sizi kendi ofisine çekmenin ve size daha farklı evler ve daha yüksek rakamdan evler satmanın peşindeler. Özellikle ucuz ev ilanı giren emlakçıların sayısı saymakla bitmez gününüzü ve zamnınız boşa gider aradığınız evi asla bulamazsınız.)





Fiyatlara Dikkat Edin.





Kimi zaman bir fiyat ile ilgili fırsat yakaladığımızı düşünsek dahi bu fiyat yanıltıcı olabiliyor. Mülkün değerinin çok üzerinde veya altında olan ilanların farklı fiyatlarla ilan sitelerinde yer alabileceğini unutmayın. Bu fiyattan emin olabilmek için ilanı veren emlak danışmanıyla görüşebilir veya ilanı tüm ilan sitelerinden inceleyerek emin olabilirsiniz. Dolandırıcılık riskini önlemek için emlak danışmanı kullanmayan ilanlardan kaçınmanızı tavsiye ederiz. 





Metroya 5 dakika mı?





Bir diğer önemli konu ise lokasyondur. Artık ilan sitelerinde mülkün detay kısmında Google haritalar sayesinde evin konumu işaretlenebiliyor. Böylelikle, mülkün hem yerini hem de sokak görüntüsünü görebiliyoruz. Ancak, ilan sahipleri evin konumunu daha rahat gösterebilmek adına yanlış yönlendirme yapabiliyor. Eğer böyle bir konu hakkında şüphelenirseniz mülkün adresinde bulunan apartmana ulaşabilir ve adresin doğruluğu hakkında bilgi alabilirsiniz. Eğer hiçbir sıkıntı ile karşılamaz ve mülkü kiralamaya karar verirseniz tüm sigortalarını ve evraklarının tam olduğuna emin olun. Bu konularda daha detaylı bilgi edinebilmek için emlak danışmanınızla görüşebilirsiniz.





Ve son olarak, günümüzde sürekli olarak yeni tekniklerle güncellenen dolandırıcılık girişimleri hakkında dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. 





Kiralık Mülk İlanlarında Dolandırıcılık Nasıl Olur?





Ev sahipleri başka bir ülkeye taşındığı için size mülkü gösteremiyor mu? Asla kaçırmamanız gereken iyi bir fırsat mı yakaladınız? Evi görmeniz için sizden ön ödememi istendi? Bunlar, kişileri ev sahibinin kişisel bilgilerinden vazgeçirmek için kullanılan internet dolandırıcılığının olası işaretleridir. Dikkatli olmalısınız.