İstanbul Çok hızlı büyüyen mega şehir fırsatlar şehri diyebiliriz ve bir çok projenin bu koca şehirde hayata geçtiğini yakından takip ediyoruz işte size bu fırsatları yakalayacağınız arsa ve arazileri alacağınız bölgeler.

Türkiye'de gayrimenkul yatırımına ciddi anlamda rağbet var. İnsanlar neye yatırım yapmalıyım? sorusuna cevap arıyorlar. Gayrimenkul yatırımlarından en önemlisi olan arsa ile ilgili kafanızdaki tüm soruların cevaplarını sizin için araştırdık. Gayrimenkul uzmanı Kadir Özel'e  arsa alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sorduğumuz yazımızda, arsaya dair her şeyi bulabilirsiniz.

Yatırımlık arsa düşünenler nereden arsa bakmalı?

Kadir Özel: Değerlenecek arsaları öngörebilmek için üst ölçek ve mega projelerin takibini çok iyi yapmak gerekir. En çok kar, arsa henüz araziyken, imara açılacağı planlarla kesinleşen ve mega projelerin olduğu lokasyonlarda gerçekleşir. Kent merkezinde zaten arsa fiyatları yüksektir. İlk çıkış dinamiği yakalanan arsalarda kar oranı da maksimum olur. Eğer İstanbul gibi bir metropoldeyseniz kent merkezi dışına yönelmelisiniz. Arnavutköy, Silivri, Çatalca, Kemerburgaz, Riva, Şile, Beykoz'da arsa fiyatları hala ilk çıkış ivmesinde denebilir. Onun dışında herhangi bir kentte gelişmenin paralelinde, kent merkezinin ilerleme yönüne paralel yerlerde arsa yatırımı yapılmalıdır.

Özel İleriye: Yatırım amaçlı arsa satınalmayı düşünenler; yeni gelişim bölgeleri ile birlikte, ticari hareketliliğin yeni başladığı, ulaşım güzergahına yakın olduğu, marka projelerin yer almaya başladığı bölgeleri tercih etmelidirler. Bu bölgeler prim yapacak bölgelerdir.