Osmangazi Köprüsü 2019 geçiş ücretlerine zam yapıldı. Hükümet zam yapmaktan kaçınırken, özel sektör tereddüt etmeden zam yapıyor.





Geçtiğimiz günlerde açıklanan İstanbul'da devlet tarafından işletilen tüm köprü ve otoyollara 2019 zammı yapılmayacak açıklaması sonrasında gözler bu kez özel sektör tarafından işletilen köprü ve otoyollara çevrilmişti. Osmangazi Köprüsü de özel sektör tarafından işletilen köprüler arasında yer alıyor. Sabah saatlerinde yeni yıl sürprizi vatandaşa an be an yansıtıldı. Vatandaş aracıyla Osmangazi Köprüsünü tercih ederken, 2019 yeni yıl zammı geçiş ücretlerine yansıtıldı.





15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 2019 yılı için zam yapılmadığı açıklanırken Osmangazi Köprüsü'nün yeni yıl tarifesi ise zamlı geldi. Köprüden bu sabah itibariyle geçiş yapan otomobiller için fiyat 71 TL'den 103 TL'ye çıktı. Osmangazi Köprüsünü tercih eden vatandaş ise durumdan rahatsız. "Devlet fedakarlık yaparken, özel sektör fedakarlık yapıyor gibi kendini gösteriyor ama aslında hiç bir şey yapmıyor" diyerek sitem eden vatandaşlar tepkisini gösterdi.





2018 yılında 71,75 TL olan 1. sınıf aracın (otomobil) geçiş ücreti, bu sabah itibariyle yüzde 45 artırılarak 103.05 TL’ye çıkarılarak yüzde 45 oranında büyük bir zam yapıldığı kaydedildi.





2019'da Otoyol fiyatları ne kadar zamlandı?





Aynı zamanda Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol ücretlerine de zam yapıldı. Gebze-Orhangazi- İzmir otoyolunda daha önce 5,5 TL olan Altınova- Orhangazi arası yeni zamla birlikte 11,5 TL´ye, daha önce 7,40 TL olan Gemlik-Bursa Kuzey gişeleri arası da 15,65 TL´ye yükseltildi.