İnşaat sektörüne yön veren firma  temsilcileri, Türk ve Arap yatırımcıları bir araya getiren 12. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi ile ilgili değerlendirmelerini  yaptılar.


Oturum Amaçlı Alınan Daireler Ağırlıkta

Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç, fuarda beklentilerinin üstünde ilgi gördüklerini dile getirerek şunları söyledi: “Şu anda çok iyi durumdayız. Beklentilerimizin de üstünde. Yatırımcılar projelerde yaşam alanlarının fazla olmasına, sosyal alanların fazla olmasına dikkat ediyorlar. Şu anda oturma amaçlı alınan dairelerimiz ağırlıkta. Şu anda faizlerin yüksek olmasından dolayı iç piyasa daralmış durumda ama yabancı yatırımcılar açısından böyle bir sorun görmüyoruz. Projelerimizi çok iyi geliştirmemiz lazım. Projelerimize değer katacak daha sosyal alanlar kazandırmamız gerekiyor.”



Yabancı Yatırımcıların İhtiyaçlarını Doğru Okumak Lazım

Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt ise, yabancı yatırımcıların isteklerine doğru cevaplar vermenin önemine değinerek şu yorumlarda bulundu: “Bu fuar, inşaatın durgunluk yaşadığı şu dönemlerde bir hareket noktası oldu. Yoğun bir kalabalık var hem yabancılardan hem yerli ziyaretçilerimizden. Ben sektöre katkıda bulunacağını düşünüyorum. Son zamanlarda hükümetin yabacılara vermiş olduğu teşvikten dolayı, yabancılar için Türkiye gayrimenkulde halen sağlam bir liman. Bizi takip eden yabancı yatırımcılarımızdan ikinciyi, üçüncüyü alan var. Yabancıların isteklerini, ihtiyaçlarını doğru okumak lazım. Taleplerini iyi dinlemek lazım.”