İstanbul Sirkeci’de bulunan ve bir dönem İstanbul Adliyesi ve Emniyet Müdürlüğü binası olarak ta kullanılan Sansaryan Han,  restorasyon karşılığı 35 yıllığına kiralama ihalesine çıkarıldı.





Aralarında Deniz Gezmiş, Nazım Hikmet, Alparslan Türkeş, Aziz Nesin, Ruhi Su, Ahmet Arif gibi isimlerinde bulunduğu çok sayıda kişinin sorguya çekildiği, bir dönem halk arasında “tabutluk” olarak adlandırılan Sansaryan Han daha önce 5 yıldızlı otel olarak işletilmek üzere ihaleye çıkmış, ancak açılan davalar nedeniyle ihale iptal edilmişti.





Hukuki süreçlerin Vakıflar Genel Müdürlüğü lehine sonuçlanmasının ardından han, dün Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla yeniden ihaleye çıktı.





İhale, 28 Ocak 2020 tarihinde yapılacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri, Sansaryan Han’ın otele dönüştürülmek üzere ihaleye çıkıldığını belirtirken, yanında 5 numaralı hanın da Sansaryan Han’a eklenebileceğine dikkat çektiler.





Sansaryan Han’a ilişkin ihale ilanında hanın restorasyon veya onarım karşılığı, 3 yılı restorasyon, 32 yılı işletme olmak üzere 35 yıllığına kiralanacağı duyuruldu. Restorasyon-onarım bedeli olarak 27 milyon 48 bin lira bedel belirlendi. İhale, ilk yıl için aylık 80 bin liralık kira bedeli üzerinden açılacak.