Tarihi günde tarihi açılış İstanbul Yeni Havalimanı projesinin ilk fazı açılışı bugün Türkiye'yi havacılık alanında ilk 5 içine yerleştirecek, Dünyanın en büyük havalimanı olarak gösterilen İstanbul Yeni Havalimanı (İstanbul New Airpot) devlet töreniyle bugün 29 Ekim 2018 açılıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev dışında çok sayıda devlet başkanı açılışa katılacak. İstanbul Yeni Havalimanı açılışı için önemli isimler Türkiye'ye gelecek. Yeni Havalimanı açılışı için yapılacak dev tören için tüm hazırlıklar tamamlandı. Çok sayıda devlet başkanı, devletin önemli isimleri bugün yapılacak açılış için Yeni Havalimanında olacaklar. Tarihi açılış canlı yayınlarla aktarılacak.

Dev açılış için Bilim, Sanat, Siyaset ve Devlet adamlarından oluşacak 8 Bin kişiden oluşan davetli listesi bu mutlu anda yer alacak. çok sayıda devlet başkanı da açılışta hazır bulunacak. Yaklaşık 76,5 milyon metrekare büyüklüğündeki alan üzerinde Karadeniz kıyısında kurulan İstanbul Yeni Havalimanının ilk fazı tam kapasite ile çalışmaya başlamasıyla birlikte yıllık 90 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor. Dev havalimanı her yönüyle büyüklüğü ve işlevliği hissediliyor. 6 bağımsız piste sahip olan Yeni Havalimanı, toplamda 500 uçak kapasiteye sahip. Tam anlamıyla tüm fazların tamamlanması 2023 yılına kadar tamamlanacak.

Dünya'nın pek çok havayolu şirketinin yer alacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nda, rotalarında olmayan havayolu şirketlerinin de uçuş yapması için çalışmalar sürdürülüyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun, İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak yollar arasında yer alan Tayakadın Kavşağı-Odayeri kesimi, 29 Ekim tarihinde trafiğe açılacağı gelen bilgiler arasında.

THY tarafından yapılacak olan ilk uçuş Boeing 777 uçağı ile 31 Ekim tarihinde İstanbul'dan Ankara'ya düzenlenecek.

İlk etabı hizmete açıldığında günlük 5'er kalkış ve inişin olacağı havalimanından, 1 Kasım'da Antalya, 2 Kasım'da da İzmir'e uçak seferi yapılacak.

Tarihi günde gün boyunca açılış için çalışmaların sürdürüleceği İstanbul Yeni Havalimanı resmi açılışı saat 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başlayacak.